Slovenija
84 ogledov

Čatića obsodili na sedem let in deset mesecev

Očitsitmo Slovenijo Anže Petkovšek
Kriminal. Nerminu Ćatić je dobil s sedmim let in deset mesecev zapora in deset tisoč evrov zaporne kazni, ker je eden od organizatorjev skrbel zato, da so njegovi pajdaši dobavljali, hranili in prepordajali drogo.

Danes opoldne so na ljubljanskem sodišču izrekli sodbo Nerminu Ćatiću. Obsodili so ga na sedem let in deset mesecev zapora in deset ttisoč evrov kazni.

Policija je Čatića prijela sredi maja lani, ko je v eni od najobsežnejših kriminalističnih akcij v zgodovini države Očistimo Slovenijo razbila široko razpredeno domnevno kriminalno združbo tihotapcev drog in orožja.

Vse obžaluje

Ćatić je sodniku, ki bi mu moral začeti soditi, že pred začetkom sojenja sam priznal, da je bil eden od organizatorjev tihotapljenja droge. “Priznam svoja dejanja in jih obžalujem,” je v svoj zagovor dejal Ćatić. Tožilec za pregon organiziranega kriminala zanj zahteva devet let in pet mesecev zapora, najverjetneje pa bo moral vrniti tudi ves denar, ki ga je zaslužil z nezakonitimi posli. “Zanj predlagam tudi deset tisoč evrov denarne kazni, saj je od tega prav lepo živel. Skupno je zaslužil skoraj 17 tisoč evrov, zato naj se mu odvzame tudi ta premoženjska korist,” je sodišče pred odmero kazni Ćatiću pozival tožilec. Ćatić je 11. član domnevne mreže tihotapcev, ki so krivdo že priznali, odkar jim je konec lanskega leta sodišče ponudilo, naj krivdo sami priznajo in se v zameno za priznanje s tožilstvom pogodijo za nižjo kazen.

Drugemu delu te verige domnevnih tihotapcev so včeraj začeli soditi na kranjskem sodišču. Od osmih so se zagovarjali le trije in krivdo zanikali. Preostali čakajo na dokaze tožilstva, šele potem bodo razmišljali o zagovoru.

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 13:09 07.marec 2013.

    "Nerminu Ćatić je dobil s sedmim let in deset mesecev zapora in deset tisoč evrov zaporne kazni....."Še en polpismen kvazinovinar. Sramota