Slovenija
21 ogledov

"Če bo potrebno, bom opozarjala"

umor Bari%C4%8Devi%C4%8D bulmastifi Žurnal24 main
Je bila v hiši tretja oseba? Je policija opravila svoje delo dobro? Kresalova: "Gre za inkvizicijo proti meni in mojemu partnerju."
Predsednik SLS-a Radovan Žerjav je opozoril na nevarnost groženj s tožbami, kakršne daje Miro Senica. Pravi, da je treba zaščititi javne uslužbence, ki vodijo upravne postopke, saj se bodo v nasprotnem primeru take zgodbe še ponavljale. Na preizkušnji je pravna država.

Je bila v Baričevičevi hiši tudi tretja oseba? .Ali in kako je policija opravila pregled in kako je dokument prišel v javnost, so se danes na Pogledih Slovenije soočili sogovorniki notranja ministrica b, državna tožilka Barbara Brezigar, generalni direktor policije Janko Goršek, pravnik Rajko Pirnat, vodja ljubljanskih kriminalistov Branko Japelj, vodja skupine tožilcev za pregon organiziranega kriminala Blanka Žgajnar, minister za pravosodje Aleš Zalar in predsednik SLS-a Radovan Žerjav.

Generalni direktor policije nima namena odstopiti
Na vprašanje, kako da so na začetku izključevali navzočnost tretje osebe in če koga ščitijo, je Goršek odvrnil da nikogar, ter da vsa stroka trdi da na kraju ni bilo tretje osebe. Prav tako je povedal da ni bilo nikakršnega govora o sledovih na stikalih. Zaradi situacije, ki je nastala ne namerava odstopiti.

Reultati sploh še niso bili podani
Po besedah generalne državne tožilke Barbare Brezigar  bo specializirani oddelek tisti, ki bo povedal kakšni so rezultati, vendar jih še ni podal. V javnost je že prišel dokument, kar pa pomeni da njihovo delo ni več tajno, je še povedala.

Pravniku Rajku Pirnatu se je zdelo nesmiselno, da policija na kraju dogodka ni pregledala vseh prostorov. A je Branko Japelj, vodja ljubljanskih kriminalistov, pojasnil, da so pregled iz hiše razširili na ulico, saj sta teta in stric pokojnega, ki sta bila usodnega dne v hiši povedala, da se je dejanje zgodilo na dvorišču.

Gre za inkvizicijo proti meni in mojemu partnerju.
Katarina Kresal
Kako uhajajo dokumenti?
Kresalova je dejala, da ves čas uhajajo informacije, kaj naj bi delala z njenim partnerjem, kljub temu da ni nikakršnih dokazov o tem. Ko vpraša tožilstvo za dokaze, le-to obmolkne.

Da informacije ne bi smele tako odhajati iz pravosodja, je bil mnenja tudi minister za pravsodje Aleš Zalar.

Korak nazaj
Zadeva se bo po besedah Žgajnerjeve razvijala naprej. Tožilci bodo preverili vse dokaze. A po mnenju Radovana Žerjava pod takim pritiskom nihče ne bo mogel opraviti svojega dela, zato bi bilo bolje stopiti korak nazaj.