Slovenija
9991 ogledov

''Če bo Rumpf postal direktor Zavoda, bo to nov črni madež te vlade''

Ivan Gale RTV SLO
Gale s tožbo nad Zavod za blagovne rezerve zaradi domnevno nezakonite odpovedi.

Ivan Gale, ki je lani v oddaji Tarča razkril nepravilnosti pri nakupu zaščitne opreme in bil kasneje odpuščen, je zoper bivšega delodajalca vložil tožbo zaradi domnevne nezakonitosti izredne odpovedi.

Galetu, sicer zaposlenemu na Zavodu za blagovne rezerve, očitajo, da je ponaredil poslovne listine in huje kršil delovne obveznosti. Kot dodatno pojasnjuje Gale, mu zavod očita izdajo naročilnice za ventilatorje Belavista 1000, sam pa trdi, da ni podpisal nobene pogodbe za nakup omenjenih ventilatorjev. Prav tako zanika, da bi bil zavod zaradi izdaje naročilnice kakorkoli oškodovan, saj so bile storitve vseeno opravljene, tudi če ugotovitvena naročilnica ne bi bila izdana, pa bi zavod vseeno moral plačati izvedene storitve.

KPK naj bi ugotovila, da je bil odpuščen zaradi žvižgaštva

Gale poleg tega pravi, da je tudi novi šef zavoda Tomi Rumpf izdajal naročilnice na enak način in za to ni bil sankcioniran, "kar pa je tudi prav, saj ne gre za nič nezakonitega". Je pa Rumpf po Galetovem mnenju ravnal nezakonito, ko ga je odpustil.

Gale trdi, da je Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) že lani decembra izdala poročilo, v katerem je ugotovila vzročno zvezo med njegovimi prijavami, povračilnimi ukrepi delodajalca in škodljivimi posledicami v obliki izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. "Ker je bilo predmetno poročilo izdano za potrebe dokazovanja v delovnopravnem sporu zoper Zavod, ga nisem javno objavil," dodaja Gale.

Pravi, da ni edini, ki je vložil tožbo

V postopku je po njegovih besedah sodelovala tudi Pošta Slovenije, ki je skupaj s svojimi hčerinskimi družbami opravljala logistične storitve za zavod. "Zavod sem s poročilom seznanil v pravdnem postopku s pripravljalno vlogo februarja letos. Isti mesec je bil s čela DUTB razrešen Boris Novak, marca pa je g. Novak moral zapustiti tudi mesto generalnega direktorja Pošte Slovenije," pravi Gale.

Tožbo, odgovor na tožbo in pripravljalne vloge bo objavil v naslednjih dneh, obljublja. "Nisem pa edini izmed zdajšnjih ali bivših sodelavcev, ki je zaradi Rumpfovih ravnanj že vložil tožbo zoper Zavod. Po mojih informacijah naj bi sledile še nove. Če bo Rumpf postal direktor Zavoda, bo to nov črni madež te vlade," še dodaja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • Naklonsky 16:05 12.april 2021.

    Kaj se ta oglaša ...

  • Ender3 12:08 12.april 2021.

    Če nisi s kriminalno preteklostjo potem, pri tej vladni nimaš nikakršne možnosti. Vodi jo.. Capo di tutti capi.

  • Baraba1952 10:43 12.april 2021.

    Usral se je hlace,govedar,smrdi