Slovenija
22 ogledov

Če delovnega mesta ni, si ga ustvariš

Pšeničny si je pripravil delovno mesto, a novi generalni sekretar utegne to z no Žurnal24 main
Viljem Pšeničny. Ob odhodu bo generalni sekretar obrtni zbornici pobral 132 tisoč evrov bruto.

“Generalni sekretar Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) Viljem Pšeničny je zase ustvaril delovno mesto, če ne bo več generalni sekretar.” Tako trdijo naši viri. Pšeničny je navedbe potrdil, prav tako takratni predsednik organizacijsko-kadrovske komisije Franc Vesel.

Odhod drag za OZS
“Pred nekaj meseci smo se organizacijsko-kadrovska komisija in jaz odločili, da odpremo to mesto, če ne bom več generalni sekretar,” potrjuje Pšeničny. Dodaja, da mu mora OZS po zakonu o delovnih razmerjih in po njegovi individualni pogodbi, ko mu funkcija preneha, ponuditi delo. To potrjuje tudi Vesel in opozarja: “Novi generalni sekretar lahko predlaga novo sistematizacijo delovnih mest in Pšeničnyju ponudi novo pogodbo.”

Nagrade in sejnine
Funkcionarji. Za lansko delo je OZS skupaj izplačala za 477 tisoč evrov bruto nagrad in sejnin (brez potnih stroškov). To je 76 tisoč evrov manj kot predlani. Najvišjo je prejel zdaj predsednik OZS Štefan Pavlinjek (61.893 evra).

Sicer pa na OZS poudarjajo, da če se delovno razmerje sporazumno prekine, Pšeničnyju pripada odpravnina v višini šestkratnika zadnje mesečne plače. Že ob izteku funkcije generalnega sekretarja pa mu pripada nagrada v višini šestih mesečnih plač. Vse skupaj bi tako ob odhodu z OZS odnesel 12 mesečnih plač. Spomnimo, njegova plača znaša 11 tisoč evrov bruto na mesec.

Predhodnik storil enako

Pšeničny dodaja, da je podobno delovno mesto imel tudi njegov predhodnik Anton Filipič. Ta je ob odhodu prejel odpravnino v višini 12 mesečnih plač, poleg tega pa je po prenehanju funkcije v OZS ostal zaposlen še 14 mesecev – vse do upokojitve.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.