Slovenija
202 ogledov

Če dobite plačo na roko, prijavite Dursu

podkupnina Nik Rovan
Dohodnina. Za zdaj na davčni upravi ne vedo, koliko več davčnih zavezancev bo zaradi novih pravil.

Na Davčni upravi Republike Slovenije (Durs) zaposlene, ki bi jim delodajalci kljub novim davčnim pravilom, ki od 27. decembra ne dovoljujejo več izplačila plač v gotovini, te še naprej nakazovali na roko, pozivajo, naj takega delodajalca prijavijo.

"Prijave lahko oddajo po telefonu, elektronski ali navadni pošti, lahko pa na urad pridejo osebno," odgovarjajo z Dursa in dodajajo, da je prijavo mogoče podati tudi anonimno, in sicer na naslov prijava.durs@gov.si ali telefonsko številko 080 3060.

Podatkov, koliko tovrstnih prijav so že dobili, za zdaj nimajo. Prav tako Durs še ne ve, za koliko se je povečalo število zavezancev za dohodnino – ki so se doslej, ker so prejemali plačo na roko, lahko izmuznili davčnemu sistemu.

Dnevnice le še na TRR

Je pa Durs včeraj na svojih spletnih straneh objavil nekaj dodatnih pojasnil. Med drugim opozarja, da ni več dovoljeno povračilo stroškov službenih potovanj (dnevnic) izplačevati v gotovini, temveč le še prek TRR, saj gre za dohodek iz delovnega 
razmerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.