Slovenija
14139 ogledov

"Če fant pri 56. letih dobi mlado punco, nima veliko časa"

Robert Golob Saša Despot Robert Golob
V državnem zboru predsednik vlade Robert Golob in ministri odgovarjajo na poslanska vprašanja. Seja se je začela z razburjenjem, ki ga je povzročil poslanec SDS Žan Mahnič.

Golob mora odgovoriti tudi na poslanska vprašanja z novembrske seje, ko je bil zaradi zdravstvenih razlogov odsoten. Vsi štirje poslanci, ki so mu vprašanje zastavili na novembrski seji, so namreč želeli ustni odgovor na prihodnji seji DZ.

Mahnič z izjavo o Golobu razburil poslance

Žan Mahnič | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Seja državnega zbora, na kateri je že prisoten predsednik vlade Robert Golob, se je začela z opozorilom Žana Mahniča iz SDS glede neodgovarjanja premierja in vlade na pisna vprašanja poslancev. Spomnil je, da je predsednica parlamenta vlado že večkrat opozorila, naj na vprašanja odgovarja v rokih. Rok za odgovore je 30 dni in Mahnič zato predlaga, da bi na vprašanja, na katera odgovorov niso dobili v roku 30 dni, ministri odgovarjali ustno.

"Razumem, da ima predsednik vlade veliko dela z obračunavanjem s Tatjano Bobnar in Boštjanom Lindavom in še kom. Povsem razumem tudi, če fant pri 56. letih dobi mlado punco, da nima veliko časa, ampak gre za predsednika vlade, svojo dolžnost mora opravljati," pravi Mahnič. Izjava Mahniča je med poslanci izzvala precej razburjenja, premier Golob pa jo je pospremil z nasmeškom.  

Mahnič dobil opomin

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je zaradi razžalitve premierja Mahniču izrekla opomin. "Včasih je dobro, če se človek pogleda v ogledalo in se vpraša, kako ravna v skladu z moralnimi in etičnimi normami. Dobro bilo, da sebe spravite v red, preden začnete to izvajati pri drugih poslankah in poslancih. Vi ste izjemno žaljiv in prestopate mejo, morda ne pravne, ampak moralno in etično. Verjemite, ljudje to vidijo," je opozorila predsednica državnega zbora. 

Urška Klakočar Zupančič | Avtor: Profimedia Profimedia

Golob je odgovorjal na vprašanje v zvezi z ukrepi zaradi povečanega števila nezakonitih migracij, ki ga je zastavil Branko Grims (SDS), ki meni, da je Slovenija zaradi nezakonitih migracij izgubila varnost. Grims je ob tem Goloba označil za veleizdajalca. 

Komentarjev 28
  • Luksi 17:35 18.december 2023.

    Prašiček ima v tem primeru prav.

  • midos 17:02 18.december 2023.

    .....dosti njih bi bili veseli, če bi imeli toliko mlajšo ob sebi, če si pa grd in zloben pa takemu ni pomoči !!

  • lojs 16:19 18.december 2023.

    ta dologočasen narcisoidni primorc holob naj se najprej nauči slovenačko pričat ... ni HOLOB ampak GOLOB, ampak boli me kurac ... tip ja tako beden, da je izgubil že vse kompetence kot veliki lažnivec ... on sploh ni lažnivec, ker ...prikaži več preprosto že vsi vemo, da laže ... se pravi je samo še en bedni in predvsem dolgočasni prevarant ... bedno od bednega