Slovenija
25 ogledov

"Če gre Gantar, grem tudi jaz"

Slovenija 10.07.2012 Karel Erjavec, seja izvrsnega odbora DeSUS, na kateri so me Saša Despot
Po mnenju prvaka Desusa bi zamenjava ministra za zdravje pomenila politično krizo.


Če kdo razmišlja o zamenjavi ministra za zdravje Tomaža Gantarja, bi to pomenilo hudo politično krizo, je pred današnjo proračunsko sejo vlade poudaril predsednik Desusa Karl Erjavec. Kot je dejal, bi se v tem primeru verjetno tudi sam umaknil.

Kljub temu upa, da bodo v koaliciji našli dogovor z Državljansko listo (DL). Po Erjavčevih besedah v Desusu zgolj ščitijo javno zdravstvo, medtem ko DL "kot liberalna stranka želi pač manj javnega zdravstva".

Koalicija se bo te dni znova usklajevala o interventnem zakonu, ki mu DL nasprotuje. Gantar si dogovora želi do četrtka, da bi zakon lahko obravnavali na redni seji vlade. Pri dosedanjih usklajevanjih se je zapletlo pri višini prispevne stopnje za samostojne podjetnike, ki naj bi se po trenutnem predlogu zvišala s 105 na 133 evrov za tiste, ki si izplačujejo minimalno plačo. V DL vztrajajo, naj se plačilo prispevka za samostojne podjetnike veže na njihov dobiček.

Komentarjev 2
  • dragec 11:46 30.september 2013.

    OHRANIMO JAVNO ZDRAVSTVO

  • mph 11:08 30.september 2013.

    V tem primeru ima Erjavec vso mojo podporo in Virant mi je vedno bolj antipatičen, ker je res pravi neoliberalni kapitalist, takšne vrste, kot so uničili svet. Gantar pa se je postavil med drugim po robu predvsem farmacevtskim lobijem in ...prikaži več to je cena, ki jo zdaj plačuje. Če bodo nastavili katerega drugega bolj "prijaznega" kapitalizmu pa res ne vidim razloga, da ta vlada še naprej obstaja (pa čeprav je čisto vse na temu svetu bolje od vladavine princa teme).