Slovenija
5 ogledov

Če je vojna, naj bo vojna za vse!

Pred nastopom položaja je zoper Šteinerja tekel postopek zaradi domnevno nezakon Žurnal24 main
Šteinerju dodatek za ločeno življenje. Ministrstvo mu je dodelilo premajhno stanovanje. V Ljubljani imajo šest praznih trisobnih stanovanj.

Poročali smo že, da načelnik generalštaba Slovenske vojske na mesec prejema približno 300 evrov neobdavčenega denarja za ločeno življenje.

Ministrstvo za obrambo mu tega dodatka ni odobrilo, saj ima v Ljubljani v uporabi 1,5-sobno stanovanje, last ministrstva. Šteiner se je na odločitev ministrstva pritožil, vendar naletel na isti, negativen odgovor.

Z isto zahtevo se je zato obrnil na delovno in socialno sodišče, ki je presodilo, da je 1,5-sobno stanovanje premajhno, da bi v njem prebivala tričlanska družina. S poračunom je tako pri lanski julijski plači prejel še 2.253 evrov neobdavčenega dodatka na ločeno življenje, na mesec od takrat prejema dobrih 300 evrov neto.

Samo v Ljubljani šest praznih trisobnih stanovanj
Šteinerju je delovno in socialno sodišče torej dodatek dodelilo na podlagi dejstva, da mu je ministrstvo dodelilo premajhno stanovanje, da bi v njem lahko dostojno bivala njegova tričlanska družina. Soproga in sin živita v Murski Soboti.

Na vztrajno prigovarjanje pa smo s strani ministrstva vendarle prejeli odgovor, da je v Ljubljani v tem trenutku šest praznih trisobnih stanovanj. Dodali so sicer, da so stanovanja v postopku prenove, potem pa že predvidena za oddajo v najem pripadnikom Slovenske vojske.

Nove okoliščine?
V uredništvo Žurnala24 smo po prvi objavi Šteinerjevega dodatka na ločeno življenje in 10-odstotnega dodatka na direktorsko plačo prejeli vrsto anonimnih namigov, da naj bi bil sin načelnika generalštaba že davno polnoleten, samostojen in podobno.

Vprašanje smo naslovili na ministrstvo; prejeli smo sporočilo, da bi z odgovorom posegali v njegovo zasebnost.

Izpostavljamo le, da je o spremembi, ki bi imela za posledico ukinitev dodatka na ločeno življenje, vsak zaposleni, ki mu tak dodatek pripada, plačnika dolžan obvestiti o taki spremembi, in to v treh dneh.

Razkol na ministrstvu
Majhni izdatki? 300 evrov na mesec dodatka na ločeno življenje in še 10-odstotni dodatek, ki ga prejšnji načelnik Gutman ni prejemal, Šteiner pa ga je iztožil? V luči zadnjih dogajanj v Slovenski vojski in tudi na ministrstvu najbrž ne.

V vojski so po zadnjem krčenju proračuna do dodatkov – kot smo že poročali – upravičeni le izbranci, zadnji razkoli oziroma odhodi z ministrstva pa naj bi bili med drugim ravno na račun krčenja proračuna. Še vedno drži, da če je vojna, je vojna za vse?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.