Slovenija
23557 ogledov

Če jih zašpecate, lahko dobite deset tisočakov!

Sveče Profimedias
Finančna uprava bo nadzirala cvetličarje, vrtnarje, svečarje in vulkanizerje.

Finančna uprava je začela izvajati poostrene nadzore svečarjev, cvetličarjev in vrtnarjev. V novembru se bodo začeli tudi poostreni nadzori vulkanizerjev.

"Tovrstne nadzore je Finančna uprava izvajala že v preteklih letih, saj gre za sezonske dejavnosti, kjer obstoji povečano tveganje neizdajanja računov in zaposlovanja na črno," pojasnjujejo pri Fursu. "Izkušnje kažejo, da nadzorne aktivnosti pozitivno vplivajo na prostovoljno izpolnjevanje davčnih obveznosti in da je kršitev iz leta v leto manj."

Svečke Intervju Slovenija Slovenci smo zadržani tudi pri žalovanju Nagrobna sveča 1. november Slovenija Zakaj ne bi letos za prvi november obiskali tudi živih

V letu 2016 je bilo na področju dela in zaposlovanja na črno v dejavnosti svečarjev in cvetličarjev (prav tako po predhodno  opravljeni najavi nadzorov v javnosti) opravljenih več kot 360 nadzorov. "Nepravilnosti so bile ugotovljene pri 25 zavezancih oz. sedmih odstotkih od vseh nadzorov," razlagajo pri FURS-u. 

Nadzor bo usmerjen predvsem na kontrolo izdajanja ter davčnega potrjevanja računov ter dela in zaposlovanja na črno, izvajali pa ga bodo uslužbenci mobilnih oddelkov. V primeru hujših kršitev lahko Finančna uprava RS prepove opravljati dejavnost in zapečati poslovne prostore.

Cvetličarna rože | Avtor: EPA EPA

"Poleg nadzora pa na izpolnjevanje davčnih obveznosti vpliva tudi vedenje potrošnikov," poudarjajo pri Fursu. "Vsak posameznik namreč s tem, ko zahteva in vzame račun, pripomore k preprečevanju sive ekonomije ter nelojalne konkurence."

Predelava sveč Za malo denarja malo gorenja Slovenija Parafinske sveče v celoti predelamo

Potrošnike zato Furs poziva, da za vsako plačano blago ali zahtevajo in vzamejo račun. Z njim lahko sodelujejo tudi v nagradni igri "Vklopi razum, zahtevaj račun" in se potegujejo za 10.000 EUR nagrade.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • radivoj76 18:57 27.oktober 2017.

    Sram vas bodi, izdajalce so pobijali,kje je vaš karakter? ko bo v državi red pa najprej vladi,ko bodo tam ukrepali vprimeri kot so že vsem znani NLB,teš6 in še in še bodo državljani državljanke tudi bolj pošteni.Kdo pa kontrolira Davčno Upravo?.

  • minimaxi 10:15 27.oktober 2017.

    Zblojeni FURSovci sanjajo mokre sanje in nas silijo v izdajstvo in kolaboracijo kot 41-45. Davkoplacevalci ze tako hranimo nenasitni drzavni aparat, ki se je razbohotil cez vse normale meje. FURS dobi od mene le f u c k off

  • Avatar mike1968
    mike1968 08:12 27.oktober 2017.

    Drugače pa je pri vseh takšnih in drugačnih storitvah ogromno goljufov. FURS naj zaposli nove davčne inšpektorje in naj sam kontrolirajo sp-je ali delajo pošteno ali ne, ne pa da pozivajo ljudi, da naj špecajo za njih.....