Slovenija
31 ogledov

"Če naredite splav, boste zlorabljale otroke"

Na kliniki naj bi splav opravilo več tisoč žensk. Žurnal24 main
Ženske, ki se odločajo o splavu, strašijo z možnimi posledicami – podatki temeljijo na dvomljivih raziskavah.

Časnik The Telegraph je razkril, da nekateri svetovalci ženskam, ki se odločajo o splavu, razlagajo izkrivljene podatke o tem, da se s splavom izpostavljajo večjemu tveganju za raka dojk, da ne bodo mogle donositi morebitnih prihodnjih otrok in podobno. Ena od svetovalk je celo zatrjevala, da obstajajo statistični dokazi, da imajo ženske, ki naredijo splav, večjo možnost, da bodo zlorabljale otroke.

Novinarji časnika The Telegraph so na skrivaj posneli svetovalce v dveh klinikah Crisis Pregnancy Centers. Razkritje novinarjev še bolj poudarja potrebo po ureditvi razmer na področju svetovanja ob splavu, saj tako klinike, ki so proti splavu, kot tiste, ki zagovarjajo možnost splava, žensk ne seznanjajo s korektnimi informacijami.

Nihče jih ne nadzoruje

Kate Guthrie, ena od vodilnih zdravnic na področju nosečnosti in reproduktivnega zdravja žensk, je zatrdila, da nobeni znanstveni dokazi ne podpirajo zgornjih trditev. Dejala je, da je v Britaniji izjemno majhna možnost, da bi ženska po splavu ostala sterilna, in da je zatrjevanje, da ima 25 odstotkov manj možnosti, da donosi otroka v prihodnosti, popolnoma napačno.  

V Veliki Britaniji deluje več kot 100 tovrstnih zasebnih klinik, številne naj bi bile povezane z verskimi skupinami, njihovega delovanja pa nihče ne nadzoruje.

Dva posnetka (v angleščini) si lahko ogledate tu in tu.

Komentarjev 1
  • mph 00:20 12.februar 2014.

    Lahko bi prevedel, ampak se lepše rima :-)) ... bilo kuda, katolibani posvuda. :-))