Slovenija
33 ogledov

"Če ne bi posredovali, bi nadstropje zgorelo"

Požar v študentskem domu v Mariboru
1/4
Mia Media
"Policisti so dogajanje ob včerajšnjem požaru opisali, kot da praktično sploh ne bi gorelo, škodo pa da smo naredili le mi," so jezni gasilci.

"Tako kot mi ne komentiramo ropov, naj policisti ne dajejo ocen o razsežnostih požara. Dogajanje ob včerajšnjem požaru so opisali, kot da praktično sploh ne bi gorelo, škodo pa da smo naredili le gasilci," so se na včerajšnji članek o požaru v študentskem domu na gosposvetski ulici v Maribru odzvali gasilci, ki so preprečili, da bi stavbo zajel ogenj.

Če bi 15 minut zamudili, bi nadstropje zgorelo

"Spomnite se, pred šestimi leti je zaradi enakega vzroka zagorel sosednji blok študentskega doma. Med rezanjem železnih okenskih okvirjev je zagorelo, gasili smo ves dan, pa je kljub temu zgorelo celo prvo nadstropje," pojasnjujejo gasilci in dodajajo: "Tokrat smo ogenj zaradi hitrega posredovanja omejili; če bi prišli 15 minut kasneje, bi se požar gotovo razširil na podstrešje in škoda bi bila velikanska. Vnela bi se namreč tudi streha, na strehi je pa še sončna elektrarna."

Uničili so le tisto, kar je bilo treba

Posredovanje je bilo težko, pojasnjujejo, vnela se je namreč izolacija, ki jo nameščajo na blok, zato so jo morali razrezati: "Uničili pa smo samo tisto, kar smo morali, kar je gorelo oziroma tlelo. Če pa je bil kakšen kos pohišta uničen, morda postelja ali omara, je to pač nujno zlo ob posredovanju gasilcev."

Komentarjev 1
  • miro 17:15 09.avgust 2014.

    LE ČEVLJE SODI NAJ KOPITAR samo to bi komentiral ob tem komentarju policje