Slovenija
59 ogledov

Če ne bo denarja, bo tožba

“Z upravo se dogovarjamo o še eni zadevi. Ne gre za finančno vprašanje, pač pa z Žurnal24 main
Hidria Rotomatika. Delodajalec delavcem noče plačati za čas stavke.

“Če delavci v petek ne bodo dobili plačanih tudi dni, ko so stavkali, bomo v ponedeljek vložili tožbo, za kar imamo zbrana vsa pooblastila,” je včeraj za Žurnal24 povedala Milena Koselj Šmit, predsednica gorenjskega sindikata Neodvisnost.

Osemdeset delavcev – po podatkih vodstva Hidrie je stavkalo 60 delavcev – bi moralo pri aprilski plači dobiti plačanih tudi deset dni, ko zaradi stavke niso delali. “Stavka je bila zakonita, zato bi jo delodajalec moral plačati, sicer bomo denar iztožili prek sodišča,” je dejal Andrej Robič, predsednik sindikata in stavkovnega odbora v jeseniški Hidrii Rotomatiki.

O tem, kdaj bodo dokončno končali začasno prekinjeno stavko, pa je napovedal, da v kratkem. “Večina zahtev je rešena, obljubljen nam je tudi izboljšan sistem prezračevanja, da poleti ne bomo delali v taki vročini,” je dodal. Poleg izboljšanja delovnih razmer so dosegli triodstotno povečanje plač za vse zaposlene v Hidrii in osemodstotni dodatek za delavce, ki delajo v štirih izmenah.

Škode ne razkrijejo
Da delodajalec ne bo plačal časa stavke, pa je včeraj potrdila Helena Pregelj Tušar, direktorica korporativnega komuniciranja v Hidrii, in dejala, “da so bili stavkajoči že ob napovedi te neupravičene stavke s tem seznanjeni”. O tem, kolikšno škodo ima podjetje zaradi desetdnevne stavke, pa je povedala: “Podatek o nemajhni škodi, ki jo je povzročila stavka na Jesenicah, je del poslovnih informacij, ki jih javno ne razkrivamo.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.