Slovenija
31 ogledov

Če ni programov, nižji RTV-prispevek

RTV Slovenija Žurnal24 main
Prehod. Kdor ne lovi TV programov, pa lahko posluša radio, na mesec plačuje 3,55 evra.

Digitalizacija. Kdor od jutri naprej ne bo videl nobenega od treh programov nacionalne televizije, naj od Javnega zavoda (JZ) RTV Slovenija zahteva, da pridejo izvest meritve.

Te bodo opravili brezplačno (vlogo naslovite na JZ RTV Slovenija, Služba za obračun RTV-prispevka). “Če bodo meritve potrdile, da signal ne ustreza minimalnim zahtevam kakovosti, bodo (gledalci, op. p.) oproščeni plačila RTV-prispevka v višini, določeni za sprejem televizijskih programov,” razložijo na RTV in dodajo: “Razen če signal ni ustrezen niti za sprejem vsaj enega radijskega programa RTV Slovenija."

Kdor lahko sliši radio, TV programov nacionalne televizije pa ne vidi, se mu RTV-prispevek zniža z 12 evrov na 3,55 evra. Če ni ne enega ne drugega, pa RTV-prispevek odpade v celoti. Plačevanja omenjenega je oproščenih 30.826 zavezancev. Zaradi onemogočenega sprejemanja ustreznega TV signala plačuje RTV prispevek za radijske sprejemnike 1.894 gledalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.