Slovenija
33 ogledov

Če nočejo iti sami, jih bodo premestili šefi

Ustavno sodišče Anže Petkovšek
Razpis. Samo devet tožilcev se želi zaposliti na tožilstvu za pregon najhujšega kriminala.

Devet kandidatov se je prijavilo na razpis, s katerim je ministrstvo za pravosodje in javno upravo iskalo 21 tožilcev, ki bi zapolnili prosta delovna mesta na specializiranem tožilstvu za pregon organiziranega kriminala (SDT). Za vodjo posebnega tožilskega oddelka, ki preiskuje kazniva dejanja uradnih oseb, pa se ni prijavil nihče.

Razpis bi lahko ponovili

Pri tem še ni znano, koliko prijavljenih kandidatov tudi izpolnjuje vse zahtevane pogoje za zaposlitev. Neuradno večina kandidatov prijavi menda ni mogla priložiti ocene svojega dela, ki ne bi bila starejša od enega leta, kar je eden od pogojev za to, da bi kandidat postal tožilec za pregon organiziranega kriminala. "Ocena državnotožilske službe se izdela vsaka tri leta, zato je skoraj nemogoče priložiti oceno, ki ni starejša od enega leta," opozarjajo v tožilskih vrstah. Manjkajočih 12 kandidatov bi ministrstvo zdaj lahko začelo iskati še z enim, novim razpisom. Če pa prostih delovnih mest v SDT ne bo mogoče zapolniti niti s ponovljenim razpisom, bodo nekateri tožilci preprosto premeščeni tja. "Ta premestitev ali dodelitev se lahko opravi brez soglasja državnega tožilca," dodajajo 
na ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.