Slovenija
15 ogledov

Če pade malo delo, pade referendum

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Glasovanje. Poslanci po vetu državnega sveta v sredo znova odločajo o zakonu o malem delu.

V sredo bo padla odločitev o zakonu o malem delu. Ker je državni svet na zakon izglasoval veto, tokrat potrebuje 46 glasov poslancev. Študentska organizacija je vložila tudi pobudo za naknadni zakonodajni referendum. Če zakon pade, referendum tako odpade.

Vzdržani bodo proti

V prvo je bil zakon izglasovan z 39 glasovi. Proti so glasovali tudi nekateri koalicijski poslanci, denimo poslanka SD Julijana Bizjak Mlakar in Andrej Magajna (zdaj nepovezani poslanec) ter poslanca Zaresa Vito Rožej in Tadej Slapnik. Njihove podpore po neuradnih informacijah tudi tokrat ni pričakovati. Franci Kek, ki je bil v prvo vzdržan, nam je sinoči dejal, da še ni jasno, kako bo glasoval.

Bo pa za zakon podprla stranka DeSUS, saj Karl Erjavec pravi, da je "za DeSUS pomembno, da se prvič omogoči upokojencem, da se lahko vključujejo v tovrstne oblike dopolnilnega dela. Dela, ki bi jih opravljali upokojenci, niso konkurenca študentom oziroma brezposelnim. Žal nam je, da vlada ne najde konsenza s sindikati in študentsko organizacijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.