Slovenija
1256 ogledov

Če se danes odpravljate na cesto, se pripravite na čakanje v kolonah

Kolone na avtocesti Ptuj
1/4
Žurnal24 main
Na prometnoinformacijskem centru tudi danes in v nedeljo pričakujejo močno povečan promet z zastoji predvsem iz smeri Avstrije proti slovenski obali in Hrvaški.

Začenjajo se namreč počitnice v delu Nemčije, Avstrije in Švice, na Poljskem, Slovaškem in Češkem. Voznikom zato svetujejo, da se na pot odpravijo ponoči ali zgodaj zjutraj.

Povečan promet bo po podatkih prometnoinformacijskega centra na cestah, ki vodijo od urbanih središč v turistične kraje, vztrajal do ponedeljka dopoldne.

Poleg avtocest od Karavank proti Kopru in od Šentilja proti Ptuju bodo zelo obremenjene tudi ceste proti mejnim prehodom v Istri ter mejnemu prehodu Gruškovje.

Kolone na avtocesti Ptuj | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Občasne zgostitve pa je zaradi preureditve pričakovati tudi na cestninskih postajah. Po podatkih prometnoinformacijskega centra ta čas potekajo dela na cestninskih postajah Log in Torovo. V noči na ponedeljek bo na cestninski postaji Log dodatno oviran promet zaradi spreminjanja zapore.

Na cestninski postaji Unec se bodo predvidoma v torek začela pripravljalna dela, postavitev popolne zapore, ki bo trajala sedem dni, pa je predvidena za 7. julija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.