Slovenija
100 ogledov

Če še ne veste, kam za silvestra

Koper, novo leto Žurnal24 main
Odštevamo še zadnje ure do novega leta. Kot vsako leto bodo tudi letos potekala številna silvestrovanja na prostem po vsej državi.

O tem, kdo bo kje preživel silvestrski večer, se nekateri pogovarjajo že oktobra. Medtem ko se nekateri hitro odločijo, kje in s kom bodo preživeli zadnjo noč starega leta, pa se drugi odločijo v zadnjih dneh.

Vsem tistim, ki morebiti še oklevajo, bodo prav prišle informacije o tem, kaj obiskovalcem letos pripravljajo v nekaterih večjih mestih po državi. Marsikje pripravljajo prav posebne dogodke za najmlajše.

LJUBLJANA
V Ljubljani bo silvestrovanje na prostem potekalo na štirih lokacijah. Za otroke do 10. leta starosti se bo silvestrovanje začelo že ob 16. uri na Kongresnem trgu. Zabavali jih bodo pravljični junaki, vrhunec pa bo predstavljal prihod Dedka Mraza. 

Ob 21. uri se bo silvestrsko dogajanje začelo na štiri ljubljanskih trgih. Na Kongresnem trgu bodo nastopili Nuša Derenda, Alenka Godec, Jan Plestenjak in Gadi. Na Pogačarjevem trgu bosta obiskovalce razveseljevala Ansambel Franceta Poljanška in skupina Krila. Ljubitelji alternativne rock glasbe bodo na svoj račun prišli na Trgu francoske revolucije, kjer bodo nastopili Blaž, Karmakoma, Happy ol' Mcweasel, Borghesia in Noctiferia. Na Mestnem trgu pa bodo obiskovalci v novo leto vstopili ob zvokih Ota Pestnerja, Mance Špik in Substitutov ter Alfija Nipiča.

MARIBOR
Silvestrovanje na prostem se bo v Mariboru odvilo na Trgu Leona Štuklja. Obiskovalce bodo od 22. do 4. ure zabavali Karneval band in MI2.

MURSKA SOBOTA
Tako kot v Ljubljani bodo tudi v Murski Soboti pripravili silvestrovanje za otroke. To se bo začelo ob 17. uri na Trgu zmage. Na isti lokaciji se bo pet ur kasneje začelo tudi tradicionalno silvestrovanje na prostem. Nastopili bosta glasbeni skupini Špirit in Blue Planet.

PTUJ
Na Ptuju se bo Ptujska pravljica zaključila s silvestrovanjem na prostem, ki se bo odvilo na Mestnem trgu. Zabavno glasbeni program se bo začel ob 20. uri. Glasbena gostja večera bo Nuša Derenda. 

CELJE
V Celju ob 12. uri pripravljajo silvestrovanje za otroke v Pravljični deželi, ki se bo odvilo na Glavnem trgu. Silvestrovanje za malce večje pa se bo začelo ob 22. uri na Krekovem trgu. Tam bodo nastopili Modrijani.

NOVO MESTO
Za zabavo na silvestrski večer bo v Novem mestu poskrbljeno od 20. ure dalje. Zbranim bodo na Glavenm trgu igrali Ice on Fire, Društvo mrtvih pesnikov in Dan D. 

KRANJ
V gorenjski prestolnici se bo silvestrovanje na prostem začelo ob 22. uri. Na Slovenskem trgu bosta z zbranimi v novo leto vstopila Marko Vozelj in Tomaž Ahačič – Fogl. 

KOPER
V Kopru bo pestro čez cel dan. Na Promenadi bo potekala novoletna tržnica. Ob 17. uri se bodo začele delavnice za otroke, ki jih bo razveselil tudi Dedek Mraz. Ob 21. uri se bo na Trgu pri kapitaniji začel koncert, na katerem bodo nastopili Platana, Žiga Rustja, Gedore in Rock the Pop.

IZOLA
V Izoli bo veliko praznovanje potekalo na Manziolijevemu trgu. Silvestrski večer bosta popestrili skupini Peach Kiss in Ne me jugat ter Rudi Bučar. 

PIRAN
V Piranu bo osrednje dogajanje potekalo na Tartinijevem trgu. Ob 15.15 se bo začelo silvestrovanje za otroke, ki ga bodo popestrili Claudia Hercog, Vilinka, Angelček, škrat Zmešnjavček, škrat Pravljičar, snežak in Dedek Mraz. Ob 16. uri bodo zbrani lahko odštevali japonsko novo leto.  Ob 21. uri se bo na isti lokaciji odvilo silvestrovanje s skupino Mambo Kings.

NOVA GORICA
V Novi Gorici bodo vsi, ki si bodo zaželeli silvestrovanja na prostem, lahko izbirali med dvema lokacijama. Na Kidričevi ulici bo pestro že ob 11. uri, ko se bo odvijalo otroško silvestrovanje z Manco Špik. Od 22. ure dalje pa bodo tam zabavali člani skupine Happy Day. Ob 21. uri se bo začelo dogajati tudi na Bevkovem trgu. Tam bo nastopil DJ Berny, v novo leto pa bodo obiskovalci lahko odštevali skupaj z Zablujeno generacijo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.