Slovenija
166 ogledov

Če se odpravljate na Hrvaško, izkoristite to

Počitnice Shutterstock
Preden greste v tujino ne pozabite na to!

Toskana je med Slovenci za prvomajske počitnice priljubljena destinacija. Zakonca sta prav tam doživela prometno nesrečo, sopotnica je morala na nujen poseg …

Sopotnica je v nesreči utrpela poškodbo nog, saj jih je drugo vozilo zadelo z bočne strani. Z rešilnim vozilom so jo odpeljali v bolnišnico v Firence, kjer so opravili nujnen operativni poseg. Po dveh dneh hospitalizacije je bila z rešilcem v ležečem položaju prepeljana v Slovenijo, kjer je nadaljevala zdravljenje.  

Strošek prevoza od mesta nesreče do bolnišnice je znašal 300 evrov, strošek v bolnišnici je skupaj z operacijo znašal 2.300 evrov, prevoz v domovino pa 1.500 evrov. Na srečo je imela sklenjeno zavarovanje v tujini CORIS AS in so zanjo krili vse nastale stroške.

Evropska zdravstvena kartica ni dovolj

Evropska zdravstvena kartica, ki jo izda Zavod RS za zdravstveno zavarovaje Slovenije (ZZZS) pogosto ne povrne vseh stroškov, saj se ti povrnejo le v višini povprečne cene enakih storitev v Sloveniji. Poleg tega evropska kartica ne krije vračila denarja za participacije: “Če boste na Hrvaškem hospitalizirani, boste kljub Evropski kartici morali plačati še stroške participacije, ki lahko znašajo 300 evrov.

Evropska kartica ne krije denimo morebitnih helikopterskih prevozov, ki so pogosti v gorah. Ne krije stroškov, ki nastanejo v zasebnih klinikah ali prevoza v domovino …

Zato je pred izleti in dopusti v tujini treba skleniti zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS. Enotedensko družinsko zavarovanje za tujino z asistenco CORIS AS stane le 22 evrov in krije stroške do 25.000 evrov. Lahko pa sklenete tudi celoletno družinsko zavarovanje, ki bo stalo manj kot sto evrov.

Tadensko zavarovanje v tujini z asistenco CORIS AS stane za posameznika 12 evrov, celoletno pa 52 evrov.

Triletnik z visoko vročino … 

Na hrvaškem otroku Ugljan je družini zbolel triletnik, starša sta bila zaskrbljena zaradi močno povišane vročine. Dogodek se je odvijal v poznih večernih urah. Ker na otoku ni bilo ustreznega zdravnika, sta mati in otrok s trajektom odšla v Zadar.

V bolnišnici so opravili vse potrebne preiskave z odvzemom krvi, ob zaključku pa mati in otrok nista imela prevoza v apartma. Trajekti so že nehali s prevozi, zato sta prespala v hotelu in se vrnila naslednje jutro. CORIS je tako prevzel stroške namestitve matere in otroka v hotelu, krili so celo stroške prevoza tako za mati kot otroka.

Če se na hrvaško odpravljate čez prvomajske počitnice ali v poletnih mesecih, lahko izkoristite za petino nižjo ceno zavarovanja, ki velja za Hrvaško.

Prav za tiste, ki imajo na Hrvaškem vikend, prikolico, parcelo ali plovilo, so pri CORIS-u pripravili ugodno celoletno zavarovanje za Hrvaško