Slovenija
2602 ogledov

Če se odpravljate na pot, nujno preberite Darsovo opozorilo

Kolone na Karavankah Žurnal24 main
Kje boste potrebovali zimsko opremo in kdaj lahko pričakujete zastoje?

Družba za avtoceste je pred krompirjevimi počitnicami objavila prometno napoved, v kateri opozarja, na kaj morate biti pozorni, če se v tem času odpravljate na pot. 

"Zaradi praznika v Avstriji bo v petek in soboto povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo, predvsem pred predorom Karavanke," opozarjajo pri Darsu. 

V četrtek, 1. novembra 2018, je v številnih evropskih državah praznik, ko velja prepoved za tovorna vozila. V Sloveniji v sredo in četrtek med 8. in 21. uro velja prepoved tovornega prometa nad 7,5 t. Pred prepovedjo in po njej bo na slovenskih avtocestah povečan tovorni promet, na mejnih prehodih s Hrvaško pa za tovorna vozila pričakujemo tudi daljše čakalne dobe.

Najbolj obremenjen bo 1. november

Največjo prometno obremenitev je glede na napoved prometno-informacijskga centra pričakovati 1. novembra popoldne.

Prometni koledar | Avtor: PIC PIC
Kje boste potrebovali zimsko opremo?

"Zaradi dežja in nižjih temperatur opozarjamo voznike, naj ob morebitnih padavinah pričakujejo tudi zasnežene ceste čez višje prelaze," opozarjajo pri Darsu.

Na Hrvaškem so od 29. oktobra 2018 obvezne dnevne luči, v Avstriji pa je s 1. novembrom 2018 obvezna zimska oprema. 

Pri nas velja, da morajo biti vozila opremljena s predpisano zimsko opremo od 15. novembra, v primeru zasneženega vozišča oz. zimskih razmer na cestah pa tudi že prej. 

Zapore na kraški, štajerski in gorenjski avtocesti

Zaradi rušenja cestninske postaje Dane ter rekonstrukcije vozišča na avtocesti A3 je med razcepom Gabrk in priključkom Sežana - vzhod proti Italiji do konca oktobra zaradi del zaprta polovica avtoceste. Promet poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno, z eniom voznim pasom v vsako smer.

Na odseku avtoceste A1 med priključkoma Celje - center in Celje - zahod proti Ljubljani do konca oktobra promet poteka po dveh zoženih pasovih.

V obratni smeri (proti Mariboru) bo v petek, 26. oktobra 2018, med 7. in 15. uro potekala zamenjava protihrupnih ograj. Promet bo urejen po dveh zoženih pasovih.

Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice - vzhod (Lipce) in Jesenice - zahod (Hrušica) v smeri proti Avstriji je zaradi del zaprta polovica avtoceste. Promet na razdalji približno 5 km poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zapora bo trajala predvidoma do 15. novembra 2018.

Do 5. novembra 2018 je zaprto tudi počivališče Jesenice - sever proti Karavankam.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.