Slovenija
1255 ogledov

Če se odpravljate za volan, na cestah pričakujte prometni infarkt

Kolone na italijanski avtocesti
1/5
epa
Tudi v nadaljevanju avgusta in že ta konec tedna na policiji pričakujejo močno povečan promet na slovenskih cestah. Da se prometna varnost ne bi poslabšala, bo policija na avtocestah in ostalih cestah v smeri mejnih prehodov angažirala dodatne policiste. Izmene bodo okrepili tudi na mejnih prehodih, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Vsem, ki se ob koncu tedna odpravljajo na pot, policisti svetujejo, naj se nanjo ustrezno pripravijo. Zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa imajo države vzpostavljene posebne režime prehajanja meja. Zato naj potniki pred odhodom preverijo in pripravijo dokumente, izpolnijo spletne prijave za vstop v posamezne države in pridobijo ustrezna dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Voznikom prav tako svetujejo, naj še pred začetkom vožnje temeljito preverijo stanje na cestah in mejnih prehodih. Ob tem priporočajo uporabo manj obremenjenih prehodov in vnaprejšnjo pripravo vseh dokumentov. Tako se bodo tudi postopki na meji in čakalne dobe skrajšali.

Na pot naj se vozniki odpravljajo spočiti, vozijo naj s prilagojeno hitrostjo in na ustrezni varnostni razdalji. S seboj naj imajo zadosti tekočine. V primeru zastojev ali prometnih nesreč naj na avtocesti ustvarijo reševalni pas, potniki pa naj med čakanjem v kolonah ne zapuščajo vozil, so še zapisali na policiji.

Kolona pred Jelšanami | Avtor: Goran Kovacic/PIXSELL Goran Kovacic/PIXSELL

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.