Slovenija
147 ogledov

Če si sami podpišete soglasje za delovno mesto to še ni korupcija

Mojca Škrinjar mediaspeed
Komisija za preprečevanje korupcije prijave, ki jo je podalo ministrstvo zoper nekdanjo sekretarko na ministrstvu in vidno članico SDS, ni sprejela niti v obravnavo.

Po našem razkritju dokumenta - ki je iz ministrstva za šolstvo "izginil" - da je v začetku marca 2013 takratna državna sekretarka in vidna članica SDS Mojca Škrinjar po pooblastilu ministra Žige Turka podpisala soglasje za delovno mesto pomočnice direktorice Študentskih domov Ljubljana, na katerega je bila le nekaj dni kasneje izbrana sama, je ministrstvo na komisijo za preprečevanje korupcije naslovilo prijavo. Na ministrstvu, ki ga je takrat vodil Jernej Pikalo, so pojasnili, da so primer predali komisiji tudi zaradi suma o uničenju dokumentacije, saj ministrstvo za reševanje teh zadev naj ne bi bilo pristojno.

"Ni podlage za resen sum"

Na komisiji za preprečevanje korupcije pa so nam zdaj, po skoraj letu dni, obrazložili, da prijave komisija niti ni sprejela v obravnavo, "ker je na podlagi predhodnega preizkusa ugotovila, da navedbe iz prijave ne dajejo podlage za resen sum kršitve iz pristojnosti komisije ali kršitev predpisov iz pristojnosti drugih organov".

Škrinjarjeva pa je v odgovoru na naš prispevek že takrat zapisala, da navedbam ministrstva, da je dokument "izginil" ne verjame, "saj ve, da glavna pisarna vodi sledljive elektronske zapise". Ob tem pa še nadaljevala, da je bila podpisnica vseh, preko tisoč, soglasij v vseh javnih zavodih v času vlade Janeza Janše. Kot vsak državljan oziroma državljanka pa ima tudi ona pravico prijave na razpisana delovna mesta. "Če bi mi bila ta pravica odvzeta, bi ne mogla kandidirati na nobeno od teh tisoč mest, s čimer bi mi bila zagotovo kršena ustavna pravica do zaposlitve."

Komentarjev 7
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:06 30.september 2015.

    "Če si sami podpišete soglasje za delovno mesto to še ni korupcija "Če verjameš v Božička.

  • alibaba 17:43 30.september 2015.

    Takšne z Biokillom popipsat.Golazen!

  • Ana Poličnik 15:43 30.september 2015.

    Kaj pa Alenka Bratušek? Tu pa je bilo sporno.