Slovenija
37 ogledov

Čebelarsko središče bo zraslo do poletja

V čebelarskem središču bosta tudi satnišnica in večja trgovina, v kateri bo mogo Žurnal24 main
Lesce. V edinstvenem središču bo tudi laboratorij za hitro odkrivanje bolezni čebel.

Gradnja. Čebelarsko razvojno-izobraževalno središče Gorenjske, ki ga gradijo v Lescah, dobiva svojo podobo, kajti kljub mrzli in s snegom radodarni zimi gradbena dela ne zamujajo.

Kot je povedala Alenka Langus, vodja oddelka za gospodarstvo na Občini Radovljica, trenutno ni nobenih razlogov, da čebelarski center ne bi bil dokončan do poletja. Gorenjski čebelarji nanj čakajo že leta, pomemben pa bo tudi za slovensko čebelarstvo, kajti tovrstnega središča v Sloveniji še ni.

Gradnja bo stala 1,3 milijona evrov, od tega je 1,1 milijona evrov zagotovil evropski sklad za regionalni razvoj, gre pa za skupni projekt gorenjskih občin, gorenjske čebelarske zveze in radovljiškega čebelarskega društva.

Predavalnica za čebelarje
V središču bodo med drugim polnilnica medu, satnišnica, infosredišče in predavalnica s 60 sedeži, ki bo velika pridobitev za več kot 700 gorenjskih čebelarjev, saj zdaj večjega lastnega prostora za izobraževanje nimajo, imeli pa bodo tudi laboratorij, ki bo omogočil hitro odkrivanje bolezni čebel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.