Slovenija
5164 ogledov

Čehu na gorenjski avtocesti z avta odletel čoln

Hrvaška avtocesta Profimedia
Češkemu vozniku je v sredo zvečer na gorenjski avtocesti pri Peračici s strehe kombija padel neustrezno pripet čoln. V čoln je nato trčil slovenski voznik, v dogodku pa je nastala samo materialna škoda. Policisti ob tem voznike opozarjajo na primerno pritrjevanje tovora.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so policisti češkega voznika zaradi nepravilno naloženega tovora kaznovali z globo.

Tovor in naprave, ki so namenjene za prevoz, nalaganje, razlaganje ali pritrditev tovora, morajo biti namreč na in v vozilu naložene in pritrjene oziroma pokrite na pravilen način.

Zanje mora biti poskrbljeno tako, da ne predstavljajo nevarnosti ali ovire za druge udeležence cestnega prometa, da ne povzročajo škode na cesti in objektih, da ne onesnažujejo okolja, da ne zmanjšujejo stabilnosti vozila, da ne povzročajo več hrupa, kot je dovoljeno, da ne zmanjšujejo preglednosti vozniku ter da se ne razsipajo ali padajo z vozila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kmetek 13:36 18.julij 2019.

    zadnjič dolenjska mala prikolica una mini, tipo goni 140.....

  • Žurnalček 11:29 18.julij 2019.

    Peljem sinoči v Port in nazaj , pa je norcev , ki vozijo kamp prikolice , tiste s čolni ali pa tovorne s takšnimi hitrostmi , kot da so prikolice narejene v Porcheu , ne pa v švaserski delavnici ! ...prikaži več Švaba šiša s 125 km in 5m prikolico , kot da je prikolica del avtomobila !