Slovenija
47 ogledov

Čelik Veličkega 
gotovo ne bi izbral

Velički je dejal: “S sodelavci bi rad storil še kaj dobrega in izboljšal nekater Žurnal24 main
Šef kriminalistov. Velički bo razmišljal med prazniki.

Kandidat za šefa. V prvih dneh prihodnjega leta bo predvidoma znano, ali bo trenutni šef gorenjskih policistov Simon Velički prevzel vodenje uprave kriminalistične policije na generalni policijski upravi.

“Zavedal sem se, da se bodo mediji spraševali o mojih vrednotah ob dejstvu, da sem kot mlad človek pred 22 leti povzročil hudo prometno nesrečo s smrtnim izidom. Zato zelo sočustvujem s tistimi, ki so bili zaradi tega prizadeti,” pravi Velički, ki se bo tudi zato med prazniki s svojo družino posvetoval, ali naj trenutno policijsko pisarno v Kranju zapusti.

“Ne sprejmite službe!”
Izbranega kandidata za naslednika Aleksandra Jevška sicer del politične opozicije poziva, naj se ponujenemu položaju odreče. “Tudi če pravna država veleva, da izbrisana obsodba človeka ne bremeni več, kaj pa etika?” pravi poslanec Franc Pukšič. Tudi nekdanji policijski načelnik Pavle Čelik Veličkega zaradi dvomesečnega prestajanja zaporne kazni po tragični nesreči ne bi izbral za šefa kriminalistov. “Za moralni lik človeka je takšna življenjska izkušnja zelo pomembna in celo pretehta vso njegovo strokovno podkovanost. Zato ga je zelo nespametno sploh predlagati na ta položaj.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.