Slovenija
28 ogledov

Celjanom bodo vrnili 15 evrov

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Elektro Celje bo danes 20 tisoč odjemalcem poslal račune z vračili preplačane elektrike, v naslednjih dveh dneh pa naj bi nakazila prejelo nadaljnjih 60 tisoč.

Vsi odjemalci Elektra Celje bodo vračila prejeli predvidoma v roku 14 dni, so sporočili z družbe. Povprečen znesek vračila je vključno z obrestmi 15,77 evra na merilno mesto. Omrežnina in trošarina ne spadata v osnovo za izračun, električna energija pa v povprečju predstavlja le okoli 38 odstotkov zneska na računu, poudarjajo v Elektro Celje.

Elektro Celje bo vsem odjemalcem vračilo razlike v ceni vrnil z avgustovskimi računi za električno energijo. "Gre za zapletene izračune, v katerih je treba upoštevati vse posebnosti, ki pa jih med skoraj 150 tisoč odjemalci ni malo," poudarjajo v družbi.

Vsak posameznik bo sicer lahko sam preveril izračun, saj je priložena natančna specifikacija vračila. Obračunane so tudi zamudne obresti po obrestnih stopnjah, kot veljajo za zakonsko predpisane zamudne obresti, pravijo na Elektro Celje. Končni znesek vračila je prikazan na računu za predvideno porabo električne energije in je odštet od zneska za redno mesečno obveznost.

Vsi odjavljeni odjemalci in tisti, ki so prešli k drugemu dobavitelju, bodo prejeli dobropise. Vračilo bo izvedeno na podlagi posredovanja številk transakcijskih računov, še pojasnjujejo v družbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.