Slovenija
39 ogledov

Celjski kriminalisti zasegli konopljo

Zaseg konoplje
1/7
PU Celje
Celjski kriminalisti zasegli zasegli kar 489 sadik konoplje. Gojili so jo v petih sobah.

Celjski kriminalisti so prejšnji teden v bližini kraja Vitanje med hišno preiskavo v starejši kmečki hiši odkrili večjo količino konoplje, je na današnji novinarski konferenci povedal pomočnik vodje celjskih kriminalistov Aleš Slapnik.

Policisti so se na ogled hiše odpravili zaradi telefonskega klica. Nekdo jih je namreč obvestil, da v starejši hiši v bližini kraja Vitanje močno odseva luč, čeprav so lastniki na dopustu. Med intervencijo so policisti ugotovili, da iz starejše kmečke hiše izpod vrat in ključavnice dejansko odseva močna svetloba, poleg tega pa so zaznali tipičen vonj, ki ga oddaja prepovedana droga konoplja, ki so ga spremljali zvoki ventilatorjev, okna objekta pa so bila z notranje strani popolnoma zastrta.

489 sadik na 200 m2

Slapnik je hišno preiskavo ocenil za obsežno, saj je trajala dva dneva, potekala pa je v dveh objektih. Med hišno preiskavo so policisti med drugih zasegli kar 489 sadik konoplje in vso pripadajočo opremo za gojenje konoplje, ki so jo osumljenci, vsi naj bi bili z območja Slovenskih Konjic, vzgajali v petih sobah na površini okrog 200 kvadratnih metrov.

Zaslužili bi več kot 200 tisoč evrov

Ob upoštevanju, da se trenutno sto gramov tako gojene prepovedane droge konoplja prodaja za od 500 do 600 evrov, je bila pridobljena protipravna denarna korist osumljencev med 240.000,00 evrov in 288.000,00 evrov. Treba je poudariti, da je vsebnost učinkovine THC v tako gojenih rastlinah konoplje neprimerno večja kot v rastlinah, ki jih gojitelji vzgajajo na prostem.

 

Komentarjev 1
  • privat 20:22 24.julij 2011.

    no zdaj pa bo nekaj denarja za nadure policistom....naj delajo in z svojim delom naj ustvarjajo!!!