Slovenija
159 ogledov

Celovški dvori naprodaj: Ogledi že naslednji teden. Cene? Konkurenčne!

ljubljana 20.08.2010 Celovski dvori, bloki, Ljubljana, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
DUTB bo konec prihodnjega tedna začela s prodajo prvih stanovanj v ljubljanski soseski Celovški dvori. Prodaja prvih 56 stanovanj bo potekala tako kot pri soseski Nokturno pri Kopru - v obdobju 45 dni bodo potekali dnevi odprtih vrat in zbiranje nezavezujočih ponudb. Zanimanje za stanovanja naj bi bilo veliko.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je postala pravnomočna lastnica stanovanj v Celovških dvorih šele konec julija letos. Po prevzemu je poskrbela za manjšo prenovo, temeljito čiščenje in osvežitev stanovanj. 56 stanovanj iz prve lamele bo tako od 14. oktobra na voljo za prodajo. 

"Sodeč po izraženem povpraševanju ter številu obiskov spletnega mesta je zanimanje za nakup stanovanj v Celovških dvorih že pred uradnim začetkom prodajnega postopka občutno," pravijo.

ljubljana 25.03.10, celovski dvori, novo naselje, foto: anze petkovsek | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Stanovanja so na kakovostni ravni primerljivih poslovno-stanovanjskih novogradenj, od 6. do 9. nadstropja so nadstandardna (s pametnimi instalacijami, talnim gretjem ipd.). Soseska ima pokrita parkirišča. 

Za ogled na voljo mesec in pol 

Prodaja stanovanj z dnevi odprtih vrat in zbiranjem zavezujočih ponudb bo potekala med 14. oktobrom in 29. novembrom. Stanovanja si bo v tem terminu mogoče ogledati vsak dan med 9. in 17. uro, po dogovoru tudi izven omenjenega časovnega okvirja. 

Kupci bodo lahko oddali zavezujoče ponudbe najmanj v višini izhodiščnih prodajnih cen na posebnem obrazcu. Odpiranje ponudb bo komisijsko ob prisotnosti notarja. V primeru, da bosta dva kupca ponudila popolnoma enako ceno, bo izbrana tista ponudba, ki bo oddana prva. 

Stanovanjski kredit | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Postopek prodaje bo vodila agencija Stoja Trade. 

"Cene bodo konkurenčne" 

Slaba banka bo cene objavila tik pred začetkom prodaje. 

Kakšne bodo cene? "Upam si trditi, da bodo zelo konkurenčne," zagotavlja Zoran Đukić iz agencije Stoja Trade in dodaja, da bodo cene za kvadratni meter nižje od trenutnih tržnih cen v Ljubljani. Zdaj je treba v prestolnici za kvadratni meter v povprečju odšteti okoli dva tisočaka.  

"Kupili boste lahko novo stanovanje za ceno starega pa še garažo boste dobili zraven. Seveda to ni najbolj elitna lokacija, bomo pa prodajali dobra stanovanja za dobro ceno. Za primerjavo, novo stanovanje z garažo boste dobili za ceno starega v Dravljah, Štepanjskem naselju ali na Fužinah, kjer so cene danes najnižje," nam je še povedal Đukić.

Stanovanja so bila sedem let prazna. Tudi zaradi sodnega spora med NLB in DUTB glede lastništva, jih nihče ni vzdrževal. Ta stanovanja so v minulih dveh mesecih adaptirali, prepleskali in očistili. Na DUTB zagotavljajo, da so v dobrem stanju.

Ljubljana 04.10.10, Celovski dvori, bloki, stanovanja, foto: Benjamin Kovac | Avtor: Benjamin Kovač Benjamin Kovač

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.