Slovenija
55 ogledov

Celovški dvori zamrznjeni med dopusti

JSS MOL je v Celovških dvorih doslej oddal 297 neprofitnih najemnih stanovanj od Žurnal24 main
Ljubljanski župan Zoran Janković je zatrdil, da dela v Celovških dvorih ponovno potekajo. "Mislim, da bodo letos vseljivi," je optimističen.

Mirko Požar, vodja zbranih izvajalcev, ki so pred zaključkom del zahtevali plačilo oziroma umik hipotek s stanovanj, ki so jih dobili kot plačilo, za komentar ni bil dosegljiv. Po naših informacijah je na dopustu.

Stanislav Jurhar iz podjetja Design vertikal, ki je bilo monter žaluzij, je pojasnil, da oni ne delajo."Lahko bi začel takoj, če bi vodja gradbišča, gospod Poberžnik, obvestil banko, saj je pogodba sklenjena," je pojasnil Jurhar.

Po naših informacijah je NLB za plačilo podizvajalcev rezervirala denar in jih plačuje neposredno po cesijski pogodbi, vendar mora izplačilo na podlagi opravljenih del odobriti vodja gradbišča Brane Poberžnik, ki pa je na dopustu. Prepričevanja, naj zaključijo dela, so potekala individualno. Kaj to pomeni za dogovor podizvajalcev, ki so potrebno dokumentacijo za pridobitev uporabnega dovoljenja deponirali pri notarju, in ali je Vegrad za zaključek del poiskal nove podizvajalce, še preverjamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.