Slovenija
21 ogledov

Cena 250 tisoč evrov

“Ne le sedenje na stolih, že pogled na njih pove, da so preživeli svoj vek,” pra Žurnal24 main
Prenova nujna. Pena zbita, blago zmečkano.

Cankarjev dom (CD) bo za prenovo 1.600 stolov v Gallusovi dvorani potreboval predvidoma 250 tisoč evrov (brez davka), je razvidno iz javnega naročila. Denar še ni zagotovljen, a je pogodba z ministrstvom za kulturo o štiriletnih investicijskih vlaganjih v prenovo CD že v obravnavi, razlaga generalni direktor CD Mitja Rotovnik. Dodaja, da bo konkretna ocena obnove stolov znana po razpisu (po 9. aprilu): “Morda se bo našel kakšen ponudnik za manj kot 160 evrov na stol.”

Poslovanje. CD je imel lani 135 tisoč evrov presežka prihodkov nad odhodki. Leto so končali z 62 prireditvami več, kot so jih načrtovali v letnem programu javne službe.

Prenova stolov bo izvedena v treh korakih: letos bodo obnovili stole na parterju (516), prihodnje leto na prvem balkonu (466) in leta 2012 še na drugem balkonu (415). Preostale stole, skupaj jih bodo kupili 1.600, bodo shranili za rezervo.

Rotovnik izpostavlja, da stoli ne bodo zamenjani, pač pa le sedala in naslonjala, ki so povsem dotrajana – pena je zbita, blago pa zmečkano. Barve blaga ostaja enaka, saj kot pravi Rotovnik, “mora biti nova preobleka čim bolj podobna zdajšnji, da se ohrani profesorjeva zasnova dvorane”.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.