Slovenija
22 ogledov

Cena znana čez en teden

Celovški dvori Anže Petkovšek
Celovški dvori. Oktobra razpis za prodajo 60 stanovanj

Ljubljana. “Do konca prihodnjega tedna bodo končane cenitve za stanovanja v Celovških dvorih," napoveduje Bojan Klenovšek, stečajni upravitelj Vegrada AM, investitorja največje soseske v državi. Nato bo na sodišče vložil predlog za prodajo, v začetku oktobra pa objavil razpis za prodajo okoli 60 stanovanj. V stečajni masi Vegrada AM je približno 400 stanovanj, a druga še niso končana. Klenovšek pravi, da bodo najpozneje do konca leta.

Ne bo vplivalo na cene drugih

Na vprašanje, ali bo cena kvadratnega metra stanovanja v Celovških dvorih okoli 2.500 evrov, stečajni upravitelj odgovarja: "Tega ne bi rad komentiral, ker bomo dali izhodiščno ceno na podlagi cenitve." Sicer pa nepremičninski agenti menijo, da prodaja teh 60 stanovanj ne bo vplivala na cene nepremičnin v Ljubljani, ker ne gre za veliko število; poleg tega gre za specifično sosesko z 833 stanovanji na kupu.

Klenovšek se je raje odločil za zbiranje ponudb kot za javno dražbo, ker se mu zdi to primernejše za prodajo stanovanj. "Izhodiščna cena bo določena na podlagi cenitve, nato bodo zainteresirani dali ponudbe, na koncu pa bo izbran najugodnejši ponudnik," dodaja stečajni upravitelj, ki zagotavlja, da bodo dobili kupci bremen prosta stanovanja, z izhodiščnimi cenami pa bo soglašala tudi NLB, ki ima na njih še hipoteke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.