Slovenija
19 ogledov

"Cene bodo prej nižje kot višje"

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Število rezervacij za turistične aranžmaje ni nič manjše kot lani. Agencije: novoletnih ponudb v zadnjem hipu praktično ni.

Turizem. Slovenci letos kljub krizi za božič in silvestra ne bomo potovali nič manj, kot smo lani. Tako na podlagi rezervacij ugotavljajo v turističnih agencijah Kompas, Palma in Relax.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Letošnje cene aranžmajev naj bi bile primerljive z lanskimi, pri Kompasu pa celo poudarjajo, da popotnike prej čakajo nižje kot višje cene.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Tako kot v prejšnjih letih organizatorji veliko prijav pričakujejo zadnji teden pred silvestrovim.

Več potovanj za konec tedna
Pri vseh treh agencijah poudarjajo, da je v času novoletnih terminov izjemno malo ponudb v zadnjem hipu, saj se aranžmaji prodajajo zelo dobro. "Novo leto je med Slovenci tradicionalno priljubljen termin," pravijo v Palmi, kjer letos opažajo večje število rezervacij kratkih potovanj za konec tedna v predprazničnem času.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

V agenciji Relax dodajajo, da se glavnina kupcev aranžmajev odloča za silvestrska potovanja, medtem ko "božič ostaja še naprej družinski praznik".

Privlačno Rdeče morje
"Regijsko smo velik porast zabeležili pri prijavah na praznične počitnice v Hurgadi in Šarm el Šejku (pri Kompasu je novoletni termin že razprodan, op. p.)," povedo pri Palmi.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Za takšno silvestrovanje ob Rdečem morju je treba odšteti vsaj 689 evrov. A mladi niso za takšna novoletna rajanja. Raje se odpravijo v evropske prestolnice (London, Rim, Pariz, Beograd, Prago ali Budimpešto) in izbirajo med cenovno ugodnejšimi aranžmaji, pravijo pri Relaxu. Dodajajo, da veliko njihovih gostov silvestruje tudi v Sloveniji v zdraviliščih, termah, na smučiščih in tudi v slovenskem Primorju, kjer so cene paketov podobne tistim v tujini – odvisno od storitev in tudi kategorije hotela.

Anketa: Z avtodomom na Sicilijo in na smučanje

Saša Einsiedler, TV voditeljica: Ne, nikamor ne gremo, božično-novoletne praznike raje izkoristimo za druženje s prijatelji in sorodniki.

Sebastian, pevec: Ne, za božič sem vedno v krogu domačih, za novo leto pa nastopam, zato bodo prazniki zame bolj delovni.

Katarina Venturini, plesalka: Za božič in novo leto si vedno vzamem čas zase. Letos bova šla z Damjanom z avtodomom po Siciliji.

Aleksandra Balmazović, igralka: Mislim, da bom šla letos na smučanje, toda verjetno se bom – kot po navadi – odločila zadnji trenutek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.