Slovenija
29 ogledov

Cene določil kar župan

Prodaje parkirnih prostorov v Zgornji Šiški še niso začeli, gradnjo pa bodo pred Žurnal24 main
Parkirni prostori. Investitor še ne ve, kakšne bodo cene v Šiški, Janković pa je že izjavil, da bodo stali deset ali 15 tisoč evrov.

“Prodaje parkirnih prostorov v Zgornji Šiški še nismo začeli, prav tako še nismo določili končne cene,” je povedal Jure Paušer, direktor Oberona, ki je projekt poslovno-garažnega objekta med Kavadarsko cesto, Ulico ob žici in zahodno ljubljansko obvoznico kupil od podjetja A1 Investicijsko vzdrževanje.

Dve ceni za kupce
A ljubljanski župan Zoran Janković je že napovedal, da bo lahko 141 prebivalcev, ki so v anketi Mestne občine Ljubljana (MOL) izjavili, da jih zanima nakup parkirnega prostora v garaži, plačalo deset tisoč evrov brez davka, kot so na MOL obljubili. Preostali bodo morali odšteti pet tisočakov več, je dejal župan.

Po prvih načrtih je bilo v Zgornji Šiški predvidenih 360 parkirnih prostorov, 2.400 kvadratnih metrov pa je bilo namenjenih poslovnim in trgovskim dejavnostim. Prav zadnje je eden od razlogov, zakaj se je Oberon odločil za prevzem projekta. “Zanj smo že v začetku zbrali več kot polovico zainteresiranih poslovnih partnerjev,” je pojasnil Paušer, ki se je za ta projekt, kot je povedal, odločil tudi zaradi dobre vsebine, saj je mirujoči promet na tej lokaciji zelo problematičen.

Dodal je, da pričakuje, da bodo gradnjo končali septembra ali oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.