Slovenija
23 ogledov

Cene novogradenj višje

(Foto: bobo) Žurnal24 main
Cene novogradenj so se spet zvišale, višja je tudi prodaja. Takšne niso beležili že več kot dve leti.

Cene stanovanj
Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije (Surs) so se cene novozgrajenih stanovanj v Sloveniji v četrtem četrtletju 2010 v primerjavi s prejšnjim četrtletjem zvišale za 1,7 odstotka. Vse leto 2009 so se postopno zniževale, v letu 2010 pa so se ustalile. V zadnji četrtini leta 2010 so bile za približno 14 odstotkov nižje kot v tretjem četrtletju 2008, ko so dosegle višek, in le za približno tri odstotke višje kot na začetku leta 2007, ko so začele naglo naraščati.

Stanovanja se bolje prodajajo
Pri podjetjih, s katerimi Surs sodeluje, se je število prodanih stanovanj povečalo. V četrtem četrtletju 2010 so podjetja  prodala 405 novih stanovanj ali za približno 20 odstotkov več kot v tretjem četrtletju 2010. Toliko prodaj novih stanovanj ni bilo že približno dve leti.

Najboljša prodaja v osrednji Sloveniji
Po podatkih Sursa je bilo največ stanovanj prodanih v osrednjeslovenski statistični regiji, in sicer 179, od tega 105 v Ljubljani. V podravski regiji je bilo prodanih 67, v gorenjski 40, v goriški 25, v jugovzhodni Sloveniji 22, preostala stanovanja pa so bila prodana v preostalih sedmih statističnih regijah.

 


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.