Slovenija
13 ogledov

“Cene se ne bodo dvignile”

Zoran Janković je razložil, zakaj toliko gradbenih projektov.

Podjetniki imajo občutek, da skrbite predvsem za večje, manj pa za male podjetnike in da imajo v tem kontekstu večjo težo gradbeniki, je Peter Frankl, direktor in urednik časnika Finance, izzval župana Zorana Jankovića na včerajšnjem pogovoru v sklopu Ljubljanskega foruma, ki so ga organizirale Finance.

Že med volitvami sem poslušal, da je treba vlagati v ljudi, ne v zidove, pa te floskule ne razumem dobro. Kaj je nova streha vrtca – je za ljudi ali zidove?” je dejal Janković. Veseli ga, da je bilo v mestu v zadnjih letih več kot 500 projektov s področja gradbeništva, deloma zato, ker je bilo to zanje cenovno ugodno obdobje, deloma pa zato, ker to ni bilo delo le za gradbenike, temveč tudi za projektante, inženirje in druge.

Deset let za vpadnice
Janković se je tudi moral zagovarjati zaradi podražitve komunalnih storitev, ki jih občutijo zlasti mali podjetniki. Podražilo se je za vse enako, je dejal. Napovedal je, da se cene prihodnje leto ne bodo dvignile, razen kar je z zakonom določeno pri Energetiki Ljubljana. Prometa pa se ne da urediti čez noč; za načrtovane vpadnice realno potrebujemo deset let, je povedal župan.

Železarne ne bi imel, asfaltne baze tudi ne, želim si predvsem dobrih podjetij,” pa je odgovoril na vprašanje, kakšnega podjetništva v 
mestu si želi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.