Slovenija
15 ogledov

Cene se še ne bodo nižale

Neprofitno najemno stanovanje je mogoče dobiti le prek javnega razpisa, opozarja Žurnal24 main
Na slovenskem nepremičninskem trgu vlada zatišje. Število praznih oziroma neprodanih nepremičnin ni tako veliko, kot se zdi. Padca cen v bližnji prihodnosti ni mogoče pričakovati.

Po oceni ekonomistke Andreje Cirman trenutno na trgu nepremičnin vlada zatišje, saj se "ne dogaja nič posebnega". V prihodnosti lahko pričakujemo, da bo število novih nepremičnin nekoliko nižje.

Cirmanova meni, da v Sloveniji sicer je nekaj praznih oziroma neprodanih nepremičnin, vendar ne toliko, kot se zdi. "Združenje za gradbeništvo pri gospodarski zbornici ocenjuje, da je teh stanovanj 1300," pravi, kar je relativno nizka številka.

Brez pretresov

Število teh nepremičnin tako po njeni oceni ni tolikšno, da bi povzročilo večje pretrese na nepremičninskem trgu oziroma da bi se cena nepremičnin bistveno znižala. "Roko na srce, te nepremičnine so večinoma prazne že dve leti," je pojasnila.

Lastniki se po njenem za prodajo ne odločajo, ker za to nimajo potrebe "oziroma ker njihova stiska še ni tako velika, da bi popustili cene".

Komentarjev 2
  • privat 07:26 23.september 2011.

    zakaj je tako...ta mafijski lobi še vedno ni uničen...ko pa bojo padale cene pomeni da je lobi ki je uničil Slovenijo počasi umira od starosti...pravnega sistema v Sloveniji ni zato lahko učinek poštenosti naredi samo narava!..počakajmo da bo ta lobi ...prikaži veči ostarel in da umre od naravne smrti

  • mufi 18:36 22.september 2011.

    Že tako je ogromno praznih stanovaj, bajt, lokalov. Eni jih imajo v lasti precej..zakaj neki bi jih imeli še več.Praznih namreč.