Slovenija
15 ogledov

Cene smeti enake do marca

Deponija Dragonja. Zaprli jo bodo ta teden, smeti piranske občine šle drugam.
Ločevanje na izvoru je najboljša rešitev za nižanje stroškov odlaganja odpadkov in se neposredno pozna na položnicah.
Milica Maslo

Za ta teden je piransko javno podjetje Okolje napovedalo zaprtje deponije smeti v Dragonji. Zaprtje odlagališča pa avtomatično ne bo prineslo višjega zneska na položnici. Cene komunalnih storitev so namreč z uredbo vlade do prvega marca zamrznjene. Do takrat torej podražitve zagotovo ne bo.

Tranzicijski teden
Postopno. Ta teden bo “tranzicijski”: odvoz smeti se bo začel postopno, pretovor v 30 kubičnih metrov velike zabojnike in odvoz s tovornjaki bo začasno potekal na odlagališču Dragonja, potem pa na drugi lokaciji. O njej bo več znano v naslednjih mesecih, po pričakovanem dogovoru južnoprimorskih županov.


Subvencija proračuna

S problematiko cen smetarine se bo piranski občinski svet ukvarjal februarja in marca.

"Javno podjetje Okolje Piran je namreč občini predlagalo, naj v letošnjem proračunu zagotovi sredstva za subvencioniranje cene smetarine in sredstva za novonastale stroške s predajo odpadkov na drugo odlagališče," razlaga Milica Maslo, članica uprave.

Zaprtje odlagališča mešanih komunalnih odpadkov, ki je zdaj polno, so sicer napovedovali že dve leti in občane pozivali k večjemu ločevanju odpadkov. "Zahvaljujoč vsem, ki so dosledno ločevali, in strpnosti prebivalcev bližnjih naselij, še posebno Dragonje, smo 'zdržali' do leta 2011," ob tem dodaja članica uprave Okolja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.