Slovenija
259 ogledov

Cenejša možnost za vožnjo skozi Karavanški predor

reševalna vaja karavanke Žurnal24 main
Pogosto uporabniki bodo lahko kupili mesečno karto, s katero bo vsaka vožnja le 2,30 evra namesto 7,20.

Pogosti uporabniki predora Karavanke bodo lahko od aprila kupili neprenosljivo mesečno točkovno karto, s katero se bo uporaba predora zaračunavala po znižani cestnini. Za karto, ki bo vezana na registrsko številko avtomobila, bo treba odšteti 32,20 evra, posamezna vožnja pa se bo obračunavala v vrednosti 2,30 evra.

Vsakodnevni vozači skozi predor bodo lahko prihranili več kot 150 evrov. Posamezna vožnja skozi predor namreč strane 7,20 evra, kar pri 20 delovnih dneh znese 288 evrov na mesec. Po znižani ceni bo strošek skupaj z mesečno karto le 124 evrov. 

Doslej je bilo mogoče za osebne avtomobile za 61,30 evra kupiti prenosljive točkovne karte, veljavne so bile 18 mesecev od izdaje, z njimi pa je 14 voženj stalo le 4,37 evra. 

Neprenosljive mesečne točkovne karte predvidevajo spremembe uredbe o cestnini za uporabo cestnega predora Karavanke, ki jih je vlada izdala danes, z njimi pa se usklajuje sklep meddržavne komisije v zvezi s pogostimi uporabniki predora.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 17:52 16.marec 2016.

    Zakaj LPP ne naredi mesečne vozovnice na ČEVLJE in ne na osebo. Če lahko tunel K mesečno useka na avto , pol lahko tud LPP na čevlje !