Slovenija
21 ogledov

Cenejše in okolju prijazno ogrevanje

Pogodbo sta podpisala Rok Vodnik, član uprave Petrola, in metliška županja Renat Žurnal24 main
Pogodba. Kurilno olje v kotlovnici Naselja Borisa Kidriča bo zamenjala lesna biomasa.

Kotlovnico na kurilno olje v stanovanjskem in poslovnem Naselju Borisa Kidriča (NBK) v Metliki bo do začetka naslednje kurilne sezone zamenjala nova, na lesno biomaso, cena tako proizvedene toplote pa bo nižja za skoraj 37 odstotkov. Koncesijo za izvajanje oskrbe s toplotno energijo je za 30 let dobila družba Petrol. Novo toplovodno omrežje bo vključevalo NBK, Črnomaljsko cesto, Župančičevo cesto in Ulico 1. maja.

Do konca letošnje ogrevalne sezone bodo uporabniki ogrevanja, ki so priključeni na kotlovnico iz NBK, za megavatno uro ogrevanja še plačevali dobrih 110 evrov, po priključku na novo rekonstruirano kotlovnico pa se bo cena toplote znižala na slabih 70 evrov za megavatno uro.

Priklop bo brezplačen
Gre za moderen sistem daljinskega ogrevanja na obnovljivi vir, ki dviguje standard uporabnikov, povečuje njihovo udobje in bistveno zmanjšuje emisije ogljikovega dioksida. Priklop na novo omrežje bo brezplačen, ceno ogrevanja pa bo naprej potrjeval metliški občinski svet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.