Slovenija
28 ogledov

Cenerjevi se ne dajo

Ker niso hoteli zapustiti svoje hiše v Dolenjem Leskovcu, je Cenerjeve pomagala Žurnal24 main
Upravni spor. Z njim želijo doseči ničnost postopkov, zaradi katerih so ostali brez premoženja.

“Sodišče je prejelo tožbo treh tožnikov, in sicer Marije in Ignacija Cener ter pravne osebe Cener Transport,” je za Žurnal24 potrdila predsednica Upravnega sodišča Republike Slovenije (RS) Jasna Šegan. Sodišče je vloženo tožbo po dopolnitvi novembra lani poslalo v odgovor toženi stranki Republiki Sloveniji, ki jo zastopa ministrstvo za finance. “O tožbi še ni odločeno, saj obravnavana tožba ni prednostna ali nujna po zakonu,” so dodali na Upravnem sodišču RS.

“Postopki nezakoniti”
“Z upravnim sporom želimo doseči ničnost postopkov, saj imamo mnenja davčnih svetovalcev, tudi mednarodnih, da so bili postopki brežiškega davčnega urada nepravilni in nezakoniti,” je dejala Marija Cener, ki je z družino ostala na cesti. Do take situacije jo je – po njenem mnenju – po krivici pripeljala davčna uprava. Davčna inšpektorica je namreč ob pregledu dokumentacije ugotovila, da so Cenerjevi med davčno priznanimi odhodki izkazovali amortizacijo od tovornih vozil, ki niso bila v lasti podjetja. “Naloženo jim je bilo plačilo davka od dobička in pripadajoče zamudne obresti, ki pa jih niso plačali,” so povedali na davčnem uradu.

“Z žiro računa so nam pobrali sedem milijonov tolarjev, najeli smo kredite, in ker jih nismo poplačali, smo ostali brez vsega,” je jezna Cenerjeva, prepričana, da ni šlo za vsebinsko napako.

Dan obračuna
Banka je prodala njihovo hišo na Velikem Trnu in je lastnica hiše v Dolenjem Leskovcu. Cenerjeva je prepričana, da bo dobila nazaj obe hiši in preostalo premoženje, poleg tega pa še odškodnino za kršenje dostojanstva in človekovih pravic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.