Slovenija
64 ogledov

Cenilec toži stečajnega

Miroslav Benedejčič meni, da je začasna odredba neutemeljena, zato je že podal u Žurnal24 main
Mip. Zaradi začasne odredbe sodišča prodaja obrata v Kromberku ustavljena.

Nova Gorica. Zbiranje ponudb za prodajo Mipovega obrata v Kromberku bi se v skladu s pravnomočnim sklepom novogoriškega okrožnega sodišča morala že začeti, a se je zadeva zapletla; zaradi tožbe sodnega cenilca Borisa Pavličiča, ki je ocenjeval vrednost Mipovih nepremičnin.

Sporni račun
Na novogoriškem in ljubljanskem okrožnem tožilstvu trenutno tečeta dva postopka. Na prvem za plačilo honorarja (59 tisoč evrov) za izdelavo cenitev, ki naj bi ga bil Mip v stečaju dolžan Pavličiču, na drugem pa postopek zaradi kršitve avtorskih pravic, v katerem Pavličič zatrjuje, da na Mip v stečaju nikoli ni prenesel cenitev in da jih ta zato ne sme uporabljati, kar pa je že storil. Okrožno sodišče v Ljubljani je zato izdalo začasno odredbo, ki nadaljnji postopek prodaje preprečuje.

59 tisoč evrov honorarja za svoje cenitve od Mipa v stečaju zahteva Boris Pavličič

To je metoda izvajanja pritiska, da se honorar v celoti plača,” odgovarja Miroslav Benedejčič, stečajni upravitelj Mipa. Kot pojasnjuje, so bile Pavličičeve cenitve zaradi napak neuporabne. Ker jih kljub opozorilom ni odpravil, je Benedejčič od naročila cenitev za več nepremičnin odstopil; razen za obrat v Kromberku, za katerega je cenilec poročilo dopolnil. Vendar Benedejčič za prevzeta poročila zahteva, naj jih oceni sodišče, saj po njegovem mnenju niso zaračunana zakonito.

Nova cenitev
Da ne bi zaplet prodaje preveč zavlekel, je dal Benedejčič nepremičnine kromberškega obrata na novo oceniti družbi Etna iz Nove Gorice, ki mora cenitev opraviti do 15. avgusta. Septembra pa namerava sodišču predati nov predlog za izdajo sklepa o prodaji obrata.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.