Slovenija
31 ogledov

Ceno bodo razkrili konec novembra

slovenija 15.01.13, elektrika, cenejsa elektrika, kabli, foto: Anze Petkovsek Anže Petkovšek
Cena cenejše elektrike bo skrivnost še skoraj en mesec.

"Ponudbo bomo pripravili takoj, ko bo ZPS razkrila dosežene cene. Brez cen tega ne moremo storiti. Tudi mnogi kupci so nas že poklicali in spraševali koliko znašajo dosežene cene, zaenkrat so operirali samo s potencialnimi prihranki," pravijo v podjetju Elektro Celje energija. 

V akciji skupinskega nakupa elektrike in plina Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) niso sodelovali, so pa obljubili, da bodo ponudili nižje cene, kot jih bo dosegla ZPS. 

Vse bo jasno v drugi polovici novembra

V ZPS pojasnjujejo, da bodo potrošnike o vseh podatkih, ki so potrebni za odločitev, tudi o cenah, začeli obveščati v drugi polovici novembra. 

ZPS je po zaključku akcije, ko so bili tudi znani povprečni prihranki, ponovno odprla možnost prijave in od takrat se je prijavilo še 11 tisoč potrošnikov, kar pomeni, da je tretjina pridruženih "zamudnikov". Koliko dodatnih potrošnikov bodo sprejeli, je odvisno od zmagovalnega ponudnika, ta je pri elektriki Gen-I, pri plinu Energija Plus in pri tistih, ki imajo tako elektriko kot plin, Gen-I. Če se prosta mesta ne bodo zapolnila, pa bodo prijave predvidoma odprte še ves naslednji mesec.

 

Komentarjev 2
  • korisnik_362 14:53 28.oktober 2014.

    Spenjac, o tem bomo natančno poročali, ko bo znana njihova ponudba.

  • spenjac 12:53 28.oktober 2014.

    Hja, ponudnik, ki zmaga na ZPS natečaju, mora zagotoviti pogodbo brez skritih stoškov ali stroškov prekinitve. Koliko skritih pasti bo nastavilo Elektro Celje?