Slovenija
15 ogledov

Ceno stanovanja bo kupec določil sam

celovški dvori Anže Petkovšek
NLB le spoznava, da stanovanj v Celovških dvorih ne bo prodala za ceno, kakršna je zdaj.

Neprodana stanovanja v Celovških dvorih naj bi konec maja prodajali tako, da bodo kupci sami določili, po kolikšni ceni bi kupili stanovanja, poročajo Finance. Potem ko je Bojanu Klenovšku ob prvi dražbi uspelo prodati le dve stanovanji od 52 v Celovških dvorih, naj bi NLB spremenila načrt.

Precenjeno ali nedostopno?

Banka je kot hipotekarna upnica spoznala, da stanovanja ne bodo šla v promet po izklicnih cenah dva tisoč evrov in več za kvadratni meter, časnik navaja svoje vire. Zato naj bi Klenovšek do konca maja v prodajo ponudil vseh 300 do 325 neprodanih stanovanj z nezavezujočim zbiranjem ponudb oziroma bodo možni kupci sami ponudili ceno, po kateri bi kupili stanovanje. Potem bi Klenovšek NLB in sodišče povprašal, ali se s ponujeno ceno strinjata, ter najugodnejšega ponudnika pozval k oddaji zavezujoče ponudbe. Če jo bo kupec oddal, bo stanovanje prodano ne glede na ceno za kvadratni meter.

Brez privolitve banke v ceno prodaja v prvi fazi ne bo mogoča, a takšna prodaja dopušča tudi možnost, da v naslednjem koraku stečajni upravitelj z neposrednimi pogajanji išče srednjo pot med kupcem in hipotekarnim upnikom. Celotna prodaja naj bi se po pričakovanjih končala do konca septembra, banka pa bo tako laže ugotovila, kolikšno je povpraševanje. Namreč, povpraševanje po stanovanjih je, vendar na precej nižjih ravneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.