Slovenija
20 ogledov

Ceno znižali za 6 milijonov

Mestni svet Maribor Nino Verdnik
Plinovod. Javno podjetje Energetika Maribor bi se za nakup zadolžilo.

"Gre za prodajo plinovoda in podelitev koncesije za 20 let. Tudi cenilec je izračunal, da bi se takšna investicija kupcu povrnila v 16 letih, tako da ne bi šlo za izčrpavanje Energetike," je očitke, da želi Mestna občina Maribor (MOM) s prodajo plinovodnega omrežja izčrpati javno podjetje Energetika Maribor, komentirala Milica Simonič Steiner, direktorica mestne uprave MOM.

Za nakup bi se zadolžili

Svetniki so se namreč v "vlogi skupščine" Energetike Maribor včeraj odločili, da se to javno podjetje lahko prijavi na razpis za nakup plinovodnega omrežja, ki ga prodaja MOM. Prvotno ceno 42 milijonov evrov je MOM znižala na 36,1 milijona, saj se na prvi razpis za nakup omrežja ni prijavil nihče.

Naj spomnimo, da je knjigovodska vrednost omrežja ocenjena na dobrih 14 milijonov evrov. Energetika naj bi se za nakup omenjenega omrežja zadolžila pri bankah. Nekateri opozicijski svetniki so včeraj opozorili, da "tako javno podjetje rešuje finančne težave občine". Simonič Steinerjeva pa je dodala, da se za nakup in razpis poleg Energetike zanimajo tudi drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.