Slovenija
21 ogledov

Center Ljubljane zaprt le še danes

Ta teden je bil center Ljubljane zaprt za promet. Dejan Mijović
Danes je evropski dan brez avtomobila, s katerim se zaključuje tudi evropski teden mobilnosti.

Letošnja osrednja tema je bila Potujmo drugače. Po Sloveniji bodo tudi danes potekale številne prireditve, nekatera mestna središča bodo zaprta za avtomobilski promet, potekale bodo predstavitve alternativnih načinov prevoza.

Nekatera mestna središča bodo danes zaprta za avtomobilski promet, nekatera so v minulem tednu že bila zaprta kakšen dan zaradi različnih prireditev, ki jih izvaja 32 občin, vključenih v aktivnosti evropskega tedna mobilnosti.

Prizadevanjem za uporabo okolju bolj prijaznih načinov potovanj se danes med drugim pridružujejo tudi Slovenske železnice. Imetnikom njihovih kartic ugodnosti ponujajo potovanje z vlakom po polovični ceni. Otroci do 12. leta starosti pa bodo v spremstvu staršev ali starih staršev lahko potovali brezplačno. Slovenske železnice sodelujejo tudi pri nagradni igri ministrstva za okolje in prostor "Potujmo drugače, potujmo s Slovenskimi železnicami", ki je razpisana za slovenske šole.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.