Slovenija
66 ogledov

Center za bogate Ruse še letos

Kotlje Finance
Rimski vrelec. Začetnih težav konec, pravi Mavsar.

“Delamo vse, da bi bil projekt marca dokončan. Računamo, da bi do aprila dobili gradbeno dovoljenje,” je za Žurnal pojasnil Simon Mavsar z IIPM, inštituta imunopatologije in preventivne medicine, podjetja v ruski lasti, ki bo prenovilo objekt Rimskih vrelcev v Kotljah.

Kar 11 tisoč evrov za 14 dni

Spomnimo, Občina Ravne na Koroškem je aprila lani že prejela skoraj pol milijona evrov za te vrelce od podjetja IIPM v lasti zdravnika Muse T. Abidova, ki namerava na tej lokaciji urediti prestižno kliniko oziroma mednarodni rehabilitacijski center. Investitor namerava dozidati obstoječ hotelski objekt, za nakup pa se je odločil predvsem zaradi zdravilne vode v Kotljah. Po nekaterih podatkih naj bi zdravnik ponujal zdravilne tretmaje za tudi do 11 tisoč evrov za 14-dnevni paket. Računa pa na bogate Ruse, ki bi v tem koroškem kraju našli svoj mir.

Če ne zgradijo, spet občini

Krajanom in občinskim svetnikom je bilo ob tem obljubljeno, da bo objekt stal do letošnje pomladi, vendar investitor še nima niti gradbenega dovoljenja, zato so se številni spraševali, ali iz tega projekta sploh kaj bo. “Po naših informacijah ni še nihče zaprosil za potrebno dokumentacijo. Če kompleks ne bo stal do jeseni 2014, pa preidejo Rimski vrelci nazaj v last občine,” je za Žurnal pojasnil Tomaž Rožen, župan Občine Ravne na Koroškem.

Mavsar je zatrdil, da se to ne bo zgodilo, saj je začetnih težav zdaj konec in bodo, ko izberejo izvajalca, stroje za 3,4 milijona evrov vreden projekt kmalu zagnali. Kot je dodal, ostajajo pri prvotnih 22 sobah za goste in celotni etaži, ki bo namenjena le medicinski dejavnosti. “Čeprav se v Moskvi prav tako pozna kriza, je med bogatimi Rusi ni. Na te pa mi računamo,” je pristavil zastopnik zdravnika Abidova, ki računa, da bi do konca leta center lahko odprli.

Komentarjev 1
  • privat 08:06 24.februar 2013.

    Še rusko mafijo nam navlečite...pa smo v srednjem veku!