Slovenija
38 ogledov

Cepili bodo 
vse zdravnike

Cepljenje otrok proti hepatitisu B je uveljavljeno že nekaj let. Žurnal24 main
Ošpice. Od prejšnjega tedna še en primer.

Od prejšnjega tedna je potrjen en nov primer obolelega za ošpicami; skupaj je torej 19 primerov, je za Žurnal24 povedala Marta Grgič Vitek z inštituta za varovanje zdravja (IVZ). “Po dostopnih podatkih pa za cepljenje ni posebnega zanimanja,” je dodala.

Obvezno za medicince
Njene besede je potrdila Ondina Jordan Markočič z ljubljanskega zavoda za zdravstveno varstvo, ki je dejala, da se je povečalo le število klicev ljudi, ki jih zanimajo informacije o bolezni in cepljenju. “Cepijo se le tisti, ki so bili v stiku z obolelimi, ali tisti, ki zaradi narave dela prihajajo v stik z bolniki,” je dodala. Kot je pojasnila Grgič Vitkova, je v Sloveniji po programu cepljenja in zaščite z zdravili cepljenje proti ošpicam obvezno za ljudi, ki so pri svojem delu izpostavljeni nevarnosti okužbe ali pri svojem delu lahko prenesejo okužbo na druge ljudi.

V Mariboru konec tedna
“Do konca poletja bi radi poskrbeli za precepljenost vseh, ki niso bili dvakrat cepljeni, natančno število in tako tudi znesek za cepljenje pa nista znana,” so povedali na Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana.

Na mariborskem UKC bodo zaposlene začeli cepiti konec tedna. “Cepljenje bo predvidoma zajelo od 50 do sto ljudi, cena enega cepiva je 12 evrov, plačnik pa bo UKC Maribor,” so sporočili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.