Slovenija
1966 ogledov

Čeprav se drogirajo, so si študenti prislužili pohvalo policije

LampionČki rockali Maribor Franci Vranetič
Mariborski policisti in kriminalisti so včeraj od 15. ure do danes, do 3. ure opravljali poostren nadzor v okolici in na koncertnem prizorišču javne prireditve Lampiončki 2019.

Na območju študentskega kampusa Gosposvetska se je zbralo obiskalo okoli pet tisoč obiskovalcev.

V času nadzora so opravili 43 zasegov prepovedanih drog in sicer 38 zasegov prepovedane droge konoplje rastline, 4 zasege prepovedane droge kokain in 1 zaseg prepovedane droge MDMA.

Med poostrenim nadzorom so policisti zasegli tudi hladno orožje-bokser. Ker je kršitelj mladoleten bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Izdali so še osem plačilnih nalogov zaradi različnih kršitev javnega reda in miru in Zakona o zasebnem varovanju ter en plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o omejevanju in porabi alkohola. Enega od teh kršiteljev so tudi pridržali do streznitve.

S področja kaznivih dejanj so policisti obravnavali tatvino registrskih tablic CE LZ-997 in kaznivo dejanje ropa.

"Izpostaviti pa velja tudi to, da so policisti ustavili 15 voznikov osebnih vozil, ki so pred tem obiskali javno prireditev in vse preizkusili z elektronski indikatorji alkohola. Nihče od preizkušenih ni bil pod vplivom alkohola. Pohvalno!" so sporočili policisti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Irgimonsa
    Irgimonsa 01:33 23.maj 2019.

    Ali veš, kje lahko najdeš žensko za eno noč? > > > > www.Sexcoss.Com