Slovenija
12 ogledov

Cerar bi imel z Orbanovo vlado skupno sejo

Miro Cerar Saša Despot
Premier Miro Cerar ocenjuje, da je napoved stavke policistov, ki jo je za 18. november napovedal Sindikat policistov Slovenije, "nekoliko neprimerna". Dejal je namreč, da je njegova vlada "prva po dolgem času pokazala polno razumevanje za težave policije" in je zanjo predvidela tudi dodatna sredstva.

Napoved stavke je po besedah premiera prišla tudi ob nepravem času, ko se policisti "že tedne in tedne izkazujejo z izjemnim delom z begunci", za kar jih je danes znova pohvalil.

Če se bodo policisti kljub temu odločili stavkati, je to po besedah Cerarja njihova odločitev, "javnost in vsi pa naj presodijo, ali je prava". Spomnil je tudi, da mora delo policistov v primeru stavke teči naprej.

Cerar bi imel z Orbanovo vlado skupno sejo

Spregovoril je tudi o petkovem srečanju z madžarskim premierom Viktorjem Orbanom. Povedal je, da je pogovor tekel o madžarski narodni manjšini v Sloveniji in slovenski narodni manjšini na Madžarskem, gospodarskem sodelovanju in begunski problematiki.

Glede slednje je dejal, da o "tehničnih sredstvih" za varovanje meje z Orbanom nista veliko govorila, sta se pa pogovarjala o tem, kako bo EU morala ravnati na svojih zunanjih in drugih mejah.

V zvezi z gospodarskim sodelovanjem pa je Cerar Orbana in njegovo vlado v začetku prihodnjega leta povabil na skupno sejo obeh vlad, "na kateri se bomo skušali dogovoriti za konkurente projekte nadaljnjega ali pa novega sodelovanja".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • h3o 19:32 08.november 2015.

    -preprečiti muslijem osvajanja evrope-prepovedati islam v sloveniji -zagon gospodarstva-obvezno glasovanje za Janeza na volitvah-porušiti najlepšo mošejo v najlepšem mestu na svetu-namudoma