Slovenija
76 ogledov

Cerar izbral novega generalnega sekretarja vlade

Lilijana Kozlovič Saša Despot
Čeprav je premier Miro Cerar napovedal, da si bo za odločitev o novem generalnem sekretarju vlade vzel nekaj časa, je ime že znano.

Predsednik vlade Miro Cerar je za novo generalno sekretarko vlade imenoval Lilijano Kozlovič. Odločitev je sporočil na vrhu koalicije, ki danes poteka na Brdu pri Kranju. 

Kozlovičevo bo na poslanskem mestu nasledila upokojena zdravnica Vlasta Počkaj, izvoljena na listi SMC v Sežani. 

Lilijana Kozlovič bo na mestu genralnega sekretarja vlade nasledila Darka Krašovca, čigar odstop z omenjenega mesta je Cerar včeraj sprejel. Krašovec je podal odstop, potem ko so se v javnosti pojavili očitki, ker je v pravdnem postopku po ženinem pooblastilu zastopal gospodarsko družbo in zahteval izločitev vseh sodnikov in sodišč v državi. V dneh tik pred odstopom pa je razburjala tudi njegova odločitev za naročil dragih barskih miz iz leta 2011, ko je bil generalni sekretar ministrstva za šolstvo. 

 

Preberite tudi: 

Med prioritetami vlade zdravstvo, infrastruktura in znanost

Koalicija se je srečala na Brdu pri Kranju in pretresla prvo polovico mandata. Po koncu vrha je Cerar dejal, da koalicija med svoje prioritete postavlja zdravstvo, infrastrukturo in znanost. Vsa področja, ki peljejo našo družbo naprej in omogočajo gospodarsko rast ter več delovnih mest, je dejal. Nadaljevali bodo s konsolidacijo javnih financ, posebno pozornost pa bodo namenili tudi vprašanju varnosti. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 3
  • blueone 19:23 16.september 2016.

    Kam je šel pa stari sekretar?

  • sprehajalec 15:23 16.september 2016.

    Lepi Miro se obkroža samo še z ženskami. Ga bolj občudujejo in bolje se počuti, kot obkrožen s tipi.

  • valerijakregar 09:25 16.september 2016.

    predpogoj ?popolna nesposobnost in predanost " cmerarjevi etičnosti" in korupciji.