Slovenija
30 ogledov

Cerar mu je naložil, naj poročilo dopolni

Janko Veber Anže Petkovšek
Veber zanika očitke o zlorabi, a Cerar terja dodatna pojasnila.

Obrambni minister Janko Veber je analize posledic privatizacije Telekoma Slovenije včeraj dopoldne pojasnjeval premierju Miru Cerarju, popoldne pa še članom odbora za obrambo. Sam očitke o zlorabi zanika in zatrjuje, da ga podpira tudi premier. A Cerar od Vebra terja dodatna pojasnila, parlamentarna opozicija pa celo njegovo politično odgovornost.

PREBERITE: Dokumenti obveščevalcev javni

Kot so zapisali v Cerarjevem kabinetu, sta skupaj pregledala poročilo, ki ga je obrambni minister predsedniku vlade s svojimi pojasnili poslal ob koncu tedna. Predsednik vlade je po razgovoru Vebru naložil, naj poročilo dopolni.

Premier tako pričakuje pisno pojasnilo, zakaj je minister navedeno analizo naročil OVS, ko pa je bila prva analiza že zaupana civilnemu delu ministrstva, torej Civilni zaščiti in službi za informatiko in komunikacije.

Obenem je predsednik vlade v zvezi z navedeno analizo OVS obrambnemu ministru naložil natančnejšo utemeljitev pravne podlage zanjo.

Židan v zamenjavo ne verjame

Predsednik SD Dejan Židan meni, da gre za poskus diskreditacije ministra, stranke SD in vlade v celoti. Po njegovi oceni so argumenti za diskreditacijo slabi, zato pričakuje, da bosta v bran ministru stopili tudi preostali koalicijski stranki.

Na vprašanje, kaj bodo storili v SD, če bo premier kljub vsemu predlagal zamenjavo ministra, je Židan odvrnil, da gre za hipotetično vprašanje, na katerega ta trenutek ne odgovarja. Verjame namreč, da je Veber dober minister in da gre za načrtno diskreditacijo.

Komentarjev 4
  • kapibara 14:54 24.marec 2015.

    Pred časom je v FR odstopil min. za obrambo, ker je SAMO obstajal SUM, da se je okoristil z podjetjem, ki varnostno posluje z vojsko in naj bi mu napeljalo varnostni sistem, v njegovo civil hišo..

  • macola 11:01 24.marec 2015.

    ...a ne bi raje delala...ta "tvoja" koalicija?

  • Ferluci 10:21 24.marec 2015.

    No, da vojaško obveščevalno vpletaš v civilno firmo je pa že mal huda, mar ne? Da sedaj vidimo toliko opevano 'doslednost, preglednost in poštenost' Cerarja.